Dimensions: Policija zaplijenila drogu od 114 osoba

Dimensions festival (M. ANGELINI)
Dimensions festival (M. ANGELINI)

Šest od ukupno 114 osoba zatečenih s opojnom drogom na području Štinjana u razdoblju od 3. do 9. rujna zaradilo je kaznene prijave zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Za preostalih 108 osoba utvrđeno je da su počinile prekršaj iz Zakona o suzbijanju zloporabe opojnih droga te su im izdani prekršajni nalozi, izvijestila je istarska policija.

Policijski službenici pulske policijske postaje uoči, tijekom i nakon Dimension festivala izvršili su 109 zapljena različitih vrsta opojnih droga. Riječ je o 52,05 grama marihuane, 45,3 g hašiša, 522 tablete ecstasyja, 108.6 grama amfetamina/metamfetamina, 64,9 g ketamina, 16,5 g kokaina, 16 g mefedrona, osam komada LSD-a i osam g halucinogenih gljiva.

Droga je oduzeta od 52 državljana Velike Britanije, 16 Belgije, devet hrvatskih državljana, sedam državljana Francuske, šest Australije, četiri državljana Nizozemske, po tri državljana Italije i Austrije, po dvoje državljana Švedske, SAD-a, Grčke i Mađarske, te po jednog državljanina Kanade, Bugarske, Brazila, Irske, Rusije i Slovenije. 

Za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama policija je osumnjičila četvero državljana Velike Britanije u dobi od 23, 26 i 30 godina, jednog austrijskog državljanina (18) i jednog hrvatskog državljanina (34). Oni su zatečeni u posjedu droga koje su namjeravali neovlašteno prodati ili su zatečeni u samom činu preprodaje. Ukupno je od osumnjičene šestorke policija oduzela 29,7 grama marihuane, 19,6 grama hašiša, 431 tabletu ecstasyja, 71,1 gram amfetamina/metamfetamina, 15,7 grama ketamina, 9,6 grama kokaina i 16 grama mefedrona.

- Svih šest osoba privedeno je u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske, nakon čega su predani u nadležnost državnog odvjetnika na daljnje postupanje, izvijestila je istarska policija. (M. KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter