Dimensions mirniji od Outlooka

Sezona kupanja na Puntiželi traje i ovog vikenda
Sezona kupanja na Puntiželi traje i ovog vikenda

Bitno mirnija atmosfera, bez velikih gužvi i redova koji su prije tjedan dana činili uobičajenu sliku za trajanja Outlooka, najkraći je opis onog što se dalo tijekom dana vidjeti u festivalskom kampu na Puntiželi, za drugog dana Dimensions festivala underground elektronske glazbe. Kako nam kažu domaći prodavači, u kampu je oko dvije i pol do tri tisuće gostiju, nešto starije dobi negoli prosječan outlookovac.

Osporavatelji oba festivala još su od prvih izdanja Outlooka često znali posegnuti za tezom o masovnom korištenju droga. Nailazimo na zaposlenika festivala 19-godišnjeg Puljanina Antonija Vukovića kojemu je jedna od funkcija, uz onu da šefove odmah obavijesti dođe li do nekakve tuče, i da nadzire dilaju li se među gostima kampa ikakve droge. Antonio je završio srednju medicinsku školu i sad ga očekuje pripravnički staž.

- Zasad nisam naišao na ikakav problem s drogama, kaže kratko Antonio. Njemu su osobno nekako draži posjetitelji Outlooka jer su mlađi i iskreni, dok su mu gosti Dimensionsa stariji i nekako uobraženiji.

Njihovim, pak, kulturnim ponašanjem zadovoljna je prodavačica za jednim štandom. Kilogram zelenih jabuka cijeni 40 kuna, a častila nas je komadom 'paragvaja', ukusnog križanca breskve i nektarine, čija je cijena također 40 kuna ili skoro pet eura. Nešto dalje, naveliko se mijesi tijesto za pizze, čija je cijena 60 kuna.

Nailazimo na uvijek zauzetu Dijanu Lakuš Didi, operativnu menadžericu obaju festivala, čija razina profesionalnosti i izlaženje ususret novinarima zaslužuje sve pohvale. Od nje saznajemo da aktualni Dimensions festival u svom drugom izdanju nudi u četiri noći čak 507 sati glazbenog programa, s 244 izvođača na deset pozornica.

I to mimo, dodat ćemo, odličnog koncerta otvaranja u srijedu u pulskoj Areni koji je, za razliku od pomalo zabavljačkog miš-maš otvaranja Outlooka, bio prvoklasan i odlično osmišljen događaj s recentnim kvalitetnim bendovima i producentima svjetske elektronske scene. (Z. ANGELESKI; snimio D. MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter