Dimensions festival u Puli od 26. do 30. kolovoza

Nastup Cariboua prošlog ljeta u Areni (M. ANGELINI)
Nastup Cariboua prošlog ljeta u Areni (M. ANGELINI)

Britansko-hrvatski organizacijski tim jučer je objavio da će se Dimensions festival u svom četvrtom izdanju održati od 26. do 30. kolovoza u pulskoj Areni i na tvrđavi Punta Christo, a prvi popis izvođača bit će objavljen početkom idućeg mjeseca. Još prije nove godine službeno je objavljeno da će se stariji "brat" Outlook održati na istim lokacijama tjedan dana kasnije, od 3. do 7 rujna.

Na Dimensions festivalu je prošlog ljeta nastupilo više od 200 izvođača; uz sedam tisuća posjetitelja iz više od 50 zemalja. Jedan od aduta festivala svakako je i veliki koncert otvorenja u pulskoj Areni, a prošlog smo ljeta za otvaranja Dimensionsa imali priliku vidjeti i slušati Cariboua, Kwabsa, Nilsa Frahma te svjedočiti jednom od posljednjih koncerata tandema Darkside. Svjetski poznati internet projekt Boiler Room na svojoj web stranici postavio cjelovite koncerte Cariboua i Nilsa Frahma, a upravo je snimka Caribouovog koncerta ušla u izbor najboljih Boiler Room videa prošle godine.

Glasnogovornica Maja Gujinović iz Pozitivnog ritma, najavljujući idućeg mjeseca objavu prvih imena glazbenika koji dolaze na Dimensions, kaže da se zbog specifičnog pristupa organizatora u biranju uzbudljivih, različitih i cijenjenih glazbenika ponovno očekuje najbolje od svjetske underground elektroničke scene, od poznatih imena do predstavnika nove generacije talenata. Povoljnije, pak, ulaznice za posjetitelje iz Hrvatske i regije prigodno nazvane "ranograbilice" u prodaji su od 6. veljače.

Dimensions festival je prošle godine osvojio nominaciju u kategoriji najboljeg stranog festivala (Best Overseas Festival) na UK Festival Awards, te u kategoriji najboljeg malog festivala (Best Small Festival) na European Festival Awards, a već je bio u borbi za ove nagrade, i to za najbolji novi festival i najbolji festival europskog kontinenta 2012., a godinu kasnije i za najbolji mali festival na European Festival Awards. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter