Dimensions festival - Poznati prvi izvođači

Atmosfera na lanjskom Dimensions festivalu bila je užarena (Arhiva/D. ŠTIFANIĆ)
Atmosfera na lanjskom Dimensions festivalu bila je užarena (Arhiva/D. ŠTIFANIĆ)

Nakon uspješnog rasprodanog prvog izdanja, Dimensions festival se vraća u tvrđavu Punta Christo u Štinjanu od 5. do 9. rujna 2013. predstavljajući najbolje od elektronske underground glazbene scene.

Najavljeni izvođači za 2013. uključuju Model 500 – pseudonim projekta pod kojim nastupa jedan od osnivača techna Juan Atkins iz Detroita, Tonny Allena jedan od kreatora afrobeat glazbenog žanra i ponajboljeg svjetskog bubnjara, Mala in Cuba – hvaljeni projekt dubstep pionira Male koji spaja kubansku glazbu sa svojim jamajkanskim naslijeđem i britanskom sound system kulturom. Nakon odličnih prošlogodišnjih nastupa na tvrđavu se vraćaju Moodymann, još jedan predstavnik detroitske house i techno glazbe, kao i legende scene Theo Parrish i Omar S.

Soulful elektroniku zastupati će Benji B zajedno sa Alexanderom Nutom vodećim čovjekom Eglo Recordings, drum ‘n’ bass Marcus Intalex koji nastupa pod pseudonimom Trevino, dok će Pantha Du Prince donijeti svoju jedinstvenu fuziju koja spaja house, techno & indie.

Tu su i majstor elektro funka Jimmy Edgar i američki producent i izvođač Machinedrum, koji će osim solo, nastupiti i zajedno sa svojim novim projektom JETS. Iz Velike Britanije dolazi eksperimentalni elektronski rock sastav The Invisible, a nakon nominacije za Mercury Prize stiže i bend Portico Quartet.

Dolaze i Daphni aka Caribou, poznati kanadski glazbenik, neobični berlinsko-londonski duo Hype Williams, producenti i DJ-i Loefah, vođa izdavačke kuće Swamp 81 i Boddika iz Nonplus record labela.

Specifičan zvuk udaraljkama nabrijanog dubstepa donose nam Hessle Audio i Pearson Sounds, Pangaea i Ben UFO. Zvukove dubokih bassova dostaviti će nadolazeće snage koje su se na scenu probile 2012.: house izvođač Huxley i DJ duo Bicep, kao i dobro poznati Pariah, Midland, Will Saul aka Close…

Organizatori najavljuju da će uskoro objaviti imena brojnih drugih izvođača, uključujući i glazbeni program na party brodovima, te informacije vezane za smještaj i povoljnije ulaznice za posjetitelje iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Slovenije i Srbije. (B. VINCEK)


Podijeli: Facebook Twiter