Dimensions Festival: Caribou dolazi u Pulu s bendom

Poznati kanadski glazbenik Caribou (Mladen Pobi/CROPIX)
Poznati kanadski glazbenik Caribou (Mladen Pobi/CROPIX)

Poznati kanadski glazbenik Caribou, londonski producent i glazbenik Jon Hopkins te utjecajni britansko-švicarski DJ, glazbenik, novinar, izdavač i tastemaker Gilles Peterson prva su renomirana imena svjetske DJ i producentske scene koja su organizatori Dimensions festivala 2014. danas objavili na svojoj Facebook stranici kao izvođače koji će idućeg ljeta nastupiti na ovom progresivnom underground festivalu elektronske glazbe u i uokolo štinjanske tvrđave Punta Christo.

Budući da je uz Caribou naveden termin "live", to bi značilo da će ovaj glazbenik održati koncert u Puli, ne kao DJ, već s bendom, a tako je nastupao s Radioheadom na njihovoj zadnjoj europskoj turneji "The King of Limbs".

Uz spomenutu trojicu, navedeni su kao izvođači i pionir dubstepa Mala, Tikiman + Scion, Vakula, Om Unit, Vatican Shadow, Ebo Taylor i John Wizards, a britansko-hrvatski organizatori najavljuju da će u novoj godini objaviti još preko 200 izvođača.

Nakon što su ovog ljeta i Outlook i Dimensions festival otvorile odlične koncertne 'nulte' večeri u pulskoj Areni, novost je da će se idućeg ljeta, po prvi put, Dimensions festival održati prije starijeg festivalskog brata Outlooka. Tako će se Dimensions festival održati od 27. do 31. kolovoza, dok će se najveći europski festival bass glazbe i soundsystem kulture Outlook održati od 3. do 7. rujna. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter