Diljem svijeta pozitivni odjeci Outlooka

Punta Christo je idealno mjesto za mlade željne zabave (M. ANGELINI/arhiva)
Punta Christo je idealno mjesto za mlade željne zabave (M. ANGELINI/arhiva)

Nakon ovogodišnjeg iznimno uspješnog Outlook festivala, od sutra će Pula ponovno biti domaćin kremi svjetske elektronske scene. Naime, koncertom cijenjenog britanskog glazbenika Bonoba u Areni počinje drugo izdanje Dimensions festivala, koji će se odvijati od četvrtka do ponedjeljka na tvrđavi Punta Christo u Štinjanu.

- Više od 13 tisuća mladih iz različitih europskih zemalja zadnjih je tjedan dana uživalo u našoj Puli. Za ovaj izniman turistički uspjeh, kojim već šestu godinu obaramo rekorde noćenja, zaslužna je svakako sinergija koju postižemo uspješnim partnerstvom s organizatorima festivala i Hrvatskom turističkom zajednicom, ali zaslužni su i naši Puljani, koji su se i ove godine pokazali kao odlični domaćini.

Dimensions festivalom Pula nastavlja turističku sezonu i tijekom rujna u istom ritmu i uspješnom partnerstvu, istaknuo je gradonačelnik Boris Miletić.

Dojmove s ovogodišnjeg Outlooka s javnošću je podijelio i poznati britanski bloger Paul Bradbury, čije članke redovito objavljuje Google News. U tekstu na stranici Digital Journala Bradbury ističe upravo dobru suradnju organizatora, Grada Pule i Hrvatske turističke zajednice, čiji su predstavnici na otvorenju Outlooka u Areni podržavali istu stvar i isticali važnost ovakvih događaja za promociju hrvatskog turizma i Hrvatske kao destinacije.

Koliko je ovaj pristup uspješan govori 85 milijuna kuna prihoda koje je festival ostvario u 2012. godini, od čega većina odlazi ugostiteljima, iznajmljivačima i drugim turističkim radnicima.

Bradbury ističe da posebnost festivala Outlook i Dimensions leži u lokacijama u kojima se održavaju, spoju moderne zabave sa starinama i jedinstvenoj lokaciji, kako spektakularne Arene, tako i tvrđave Punta Christo, idealnome mjestu za mlade željne zabave. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter