Dilerima 23 godine i dva mjeseca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na ukupno 23 godine i dva mjeseca zatvora zbog preprodaje droge na Županijskom sudu u Puli u petak su nepravomocno osudeni slovenska državljanka Katarina Jovanovic Šaric (32) te Puljani Dean Hervatin (31), Goran Lajic (40) i Milivoj Šaric (41), a sud je odbio optužbu protiv petookrivljenog Nurhana Stinjanina (47). Sud je proglasio Katarinu Jovanovic Šaric krivom jer je od pocetka travnja do 26. srpnja ove godine u Fažani od Gorana Lajica dva puta tjedno za osobnu uporabu i radi daljnje preprodaje kupovala heroin te ga je zajedno s Deanom Hervatinom prodavala Nurhanu Stinjaninu.

Policija je 27. srpnja ove godine uhitila Jovanovic Šaric na pulskim Giardinima sa sedam doza heroina. Osudena je na pet, a Hervatin na cetiri godine zatvora. Treceoptuženi Goran Lajic osuden je na jedinstvenu kaznu od 10 godina zatvora. Sud ga je proglasio krivim zbog toga što je prodavao heroin Katarini Jovanovic Šaric, te jer je cetvrtooptuženom Milivoju Šaricu 20. kolovoza ove godine na predjelu Marana, blizu lokalne ceste Vodnjan - Peroj, prodao 9.75 grama heroina za 1.600 kuna.

Petooptuženog Stinjanina sud je oslobodio pozivajuci se na presudu Europskog suda za ljudska prava u slucaju "Maresti protiv Hrvatske", buduci je Stinjanin za isto djelo pravomocno osuden pri Prekršajnom sudu u Puli.


Podijeli: Facebook Twiter