Đilas: Nema jasnog odgovora tko je kriv

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U crkvi Svetog Marka u Beogradu u nedjelju je služena misa Srbima poginulim u akciji hrvatske vojske Oluja 1995. kojem je, osim obitelji stradalih, nazočilo i nekoliko stotina građana.

Episkop Atanasije Rakita je, predvodeći crkveni obred, istaknuo kako je zanijemio kad je čuo kako sluge božjeg oltara pod svećeničkim odorama kažu da su ona dvojica (Ante Gotovina i Mladen Markač) išli stopama Isusa Krista.

Braćo i sestre, čovjek je u nedoumici što da misli i osjeća i kako da ponovo živi u ovakvom svijetu. Oni koji mogu da slave Oluju, mogu i da je ponove, rekao je Rakita, a izvijestili su beogradski mediji.

Predsjednik Asocijacije izbegličkih udruga Srba iz Hrvatske Milojko Budimir rekao je agenciji Beta prije mise da oslobađajuća presuda za Gotovinu i Markača sigurno neće pridonijeti pomirenju i normalizaciji odnosa s Hrvatskom.

Sad se položaj Srba koji su ostali u Hrvatskoj može još više pogoršati, izrazio je bojazan Budimir i ocijenio kako je odluka Haškog suda donijeta da bi Hrvatska čista ušla u EU, a da je ta odluka razočarala Srbiju i Srbe i udaljila je od puta ka EU.

Misi izuzev gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa, nije nazočio nitko od srbijanskih dužnosnika. Bez jasnog odgovora tko je kriv za sve te nesretne ljude nema ni razvoja ove regije, niti iskrenog pomirenja, a nema ni razvoja Balkana, rekao je Đilas novinarima nakon mise. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter