Dilanje droge u Brtonigli

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Brtonigla ce uskoro osnovati vijece za prevenciju. Prije toga, odlucili su vijecnici na posljednjem zajedanju, potrebno je sazvati tematsku sjednicu na kojoj ce se s njima susresti predstavnici svih institucija te razgovarati o svim problemima, posebice drogi. Odluka je donesena prilikom rasprave o stanju sigurnosti na podrucju opcine, što je bila tocka dnevnog reda zbog koje je gostovao zamjenik nacelnika umaške Policijske postaje Davor Milina.

- Sve je veci problem droge medu mladima. Možda je za policiju, statisticki gledano, deset narkomana malo, ali za naše malo mjesto to je puno. Cini nam se da se dilanje droge više niti ne skriva. Svi u Brtonigli imenom i prezimenom znamo tko se time bavi i željeli bismo poduzeti sve što je moguce. Ocekivali smo više od kontakt-policajca kojem bi se gradani mogli obratiti za pomoc, ali premalo je prisutan. Tražimo povratne informacije, a s druge strane policija kaže da je ono što poduzima tajna, rekao je predsjednik Opcinskog vijeca Franco Cattunar.

Zamjenik nacelnika odogovrio je da ce se situacija popraviti jer bi se do kraja godine trebalo popuniti sada prazno radno mjesto pomocnika za krim-policiju, koji ce se baviti problemom droge. Kontakt-policajca cesto nema zbog malog broja žitelja na ovom podrucju, odnosno slobodnih dana, bolovanja i godišnjeg odmora. Medutim, temeljem raznih prijava, posebice od gradana koji su ih ubacili u sanducic povjerenja u opcinskoj zgradi, kontakt-policajac treba obaviti više od 150 provjera, rekao je Milina.


Podijeli: Facebook Twiter