Diklic o glumi bez glume

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Glumac Bogdan Diklic bio je gost sajamskih programa Zameo ih film i Americka noc. U programu Zameo ih film predstavljena je njegova knjiga "O glumi bez glume".

- Nedavno sam dobio Zlatnu Arenu, iskreno niti sam ne znam zašto, ali me raduje, jer je pravda spora, ali dostižna, rekao je Diklic.

Napomenuo je da je imao bilježnicu gdje je sve bilježio te i dalje bilježi grafitnom olovkom te da za njega postoje samo grafitna olovka i gumica.

- Rijec je prije o spontanim negoli edukativnim iskustvima, ali to štivo nije neozbiljno, istice Diklic. Predstavljaci su kazali da taj "libar pisan gotovo u haiku formi sadrži 'male mudre pilule', destilat višegodišnjeg iskustva i rada na daskama i pred kamerama što život znace, koje bi valjalo implementirati u svakodnevni, ne samo glumacki život".

Diklic, koji nikada nije igrao Hamleta, kazao je da se boji te uloge još od djetinjstva. Iznio je svoje mišljenje da je Hamlet mjerilo za sujetu momacku. Takoder je rekao da glumeci odredenogi lik nije isisao tudi život te da gluma nije zadatak, vec potreba.


Podijeli: Facebook Twiter