Dijelovi nesigurne price

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U rijeckoj galeriji SIZ otvorena je izložba «Dijelovi nesigurne price - Grad u potrazi za izgubljenim identitetom» na kojoj se publici predstavlja skupina pulskih umjetnika: Jasna Buic, ILIA, Andrej Korovljev, Pulska grupa, SofijaSilvia, Lara Ušic i Igor Zirojevic. Po izboru kustosice Branke Bencic, izložba okuplja generacijski bliske autore ciji se radovi ticu arhitekture, bilo da se bave problematikom grada Pule, kriticnim tockama grada i napuštenim prostorima, bilo da iste prizore pronalaze u drugim sredinama.

- Vrijeme koje prolazi ili koje je prošlo i prepoznatljivi prizori saveznici su radova nastalih prvenstveno u mediju fotografije, filma i videa, a predstavljeni su izložbom Dijelovi nesigurne price (Grad u potrazi za izgubljenim identitetom), skupine generacijski bliskih pulskih umjetnika. Ova se izložba gradu i slici grada obraca sa svojevrsnom nostalgijom. Uspostavljajuci vezu s prošlim, putem slika kao dijela imaginarnog arhiva, izložba ima tendenciju definirati vrijeme u kojem živimo. Raspad infrastrukture, resursa tehnologije i prostora, nagovještava društveni poraz i ostavlja zjapecu prazninu u prostoru i duhu. Radovi Jasne Buic, ILIJE, Pulske grupe, Andreja Korovljeva, SofijeSilvije, Lare Ušic i Igora Zirojevica artikuliraju išcezli simbolicki kapital, kao dokumenti napuštenog ideala, bilježi Branka Bencic u tekstu uz izložbu.

Izložbu je kao dio projekta «Susret gradova» organizirala rijecka Udruga za promicanje vizualne umjetnosti i kulture TRAG. Rijec je o projektu koji teži uspostaviti komunikaciju izmedu umjetnika iz razlicitih dijelova Hrvatske, za sada su u kontaktu samo sa Zagrebom. Izložba ce biti otvorena do 22. prosinca.


Podijeli: Facebook Twiter