Dijelove mopeda prodavao i putem Facebooka


Ukupno 36.000 kuna dužan je nadoknaditi 19-godišnji kradljivac mopeda s područja Vižinade koji je na Općinskom sudu u Puli zbog pet krađa kažnjen jedinstvenom uvjetnom osudom na godinu dana zatvora i trogodišnjim rokom provjeravanja.

Neke je krađe počinio sam, a dvije je odradio s maloljetnim "pomoćnikom" i to od sredine svibnja do 6. studenog prošle godine kada je, nakon kraćeg bijega policiji, uhićen kod Buja.

U sudskom postupku utvrđeno je da je prvu krađu počinio od večernjih sati 18. do poslijepodnevnih sati 19. svibnja 2014. u Ulici Vladimira Nazora u Umagu odakle je ukrao moped Piaggio Zip pulskih oznaka u kojem su se nalazili kaciga, dva pojasa i kožne rukavice. Ukradenim mopedom se iz Umaga odvezao do adrese prebivališta te ga ondje rastavio. Dijelove mopeda prodao je nepoznatim osobama na području Slovenije, a šasiju je dao sakupljačima sekundarnih sirovina. Vlasnicu A. J. time je oštetio za 10.000 kuna. Dvadesetak dana kasnije u Novigradskoj ulici u Umagu kliještima je prerezao kablove za paljenje mopeda Peugeot Speedfight pulskih oznaka i pomoću kurble pokrenuo moped i odvezao ga kući. I taj je moped rastavio, a dijelove je putem Facebooka prodao nepoznatoj osobi s područja Zagreba oštetivši vlasnika V. U. za 3.000 kuna.

Kada je 10. rujna 2014. ponovno krenuo u akciju, u Ulici Žrtava fašizma u Umagu, mladi je lopov pokidao kontakt bravu mopeda Gilera Runner 200 pulskih oznaka, ali ga nije uspio upaliti. Stoga ga je gurao do šumice između Finide i Sageta i tu ga rastavio. Šasiju i sjedalo skrio je u šumi, a ostale je dijelove ponio kući i prodao nepoznatim osobama iz Slovenije oštetivši vlasnika V. J. za 10.000 kuna. (M.KOŠTA)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 


Podijeli: Facebook Twiter