Dijeli se 15 potpora gradanskim inicijativama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva jucer je raspisala natjecaj za financiranje gradanskih inicijativa pod nazivom "Naš doprinos zajednici". Ovo je vec peta godina otkako se raspisuje, a financira se na temelju potpisanog Sporazuma o decentraliziranom modelu financiranja s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva.

- Natjecaj ce biti otvoren do 15. listopada, a ukupan budžet za dodjelu je 195 tisuca kuna. Dodijelit ce se ukupno 15 potpora po maksimalno 13 tisuca kuna, rekla je na jucerašnjoj konferenciji za novinare predsjednica Zaklade Kristina Bulešic Stanojevic.

Pravo prijave na natjecaj imaju udruge, ustanove, zaklade i mjesni odbori s podrucja Istarske, Primorsko-goranske i Licko-senjske županije. Bulešic Stanojevic je napomenula da gradanska inicijativa podrazumijeva jednokratnu akciju koju su pokrenule organizacije ili zainteresirani gradani iz tih organizacija. Natjecajna dokumentacija može se pronaci na internetskoj stranici www.zaklada.civilnodruštvo-istra.hr u dijelu "Natjecaj za gradanske inicijative". Rezultati natjecaja bit ce objavljeni na toj internetskoj stranici i na stranicama Nacionalne zaklade u studenom.

Bulešic Stanojevic izvijestila je takoder da je rok za prijavu na radionice za nezaposlene mlade u sklopu projekta "I-Key" produžen do 20. rujna. Pozvala je mlade nezaposlene osobe od 15 do 24 godina da se prijave na besplatne edukativne radionice kako bi pridonijeli svom zaposlenju i stekli nove vještine. Radionice pocinju koncem rujna, a bit ce organizirane u Puli, Bujama, Pazinu i Buzetu. Prijavnica za sudjelovanje i više informacija može se pronaci na internetskoj stranici www.ikey.com.hr te putem telefona 512 318. (N. S.)


Podijeli: Facebook Twiter