Dijana Čuljak tvrdi da nema veze s Core medijom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U nastavku suđenja bivšem direktoru Nove TV Siniši Svilanu za primanje mita u zamjenu za prikazivanje emisija producentske kuće Core media vlasnika Vladimira Šelebaja, bivša urednica na HTV-u Dijana Čuljak rekla je danas da nikad nije sudjelovala ni na jednom poslovnom razgovoru o produkciji spornih emisija i da nikad nije imala učešće u Core mediji.

Čuljak je na zagrebačkom Županijskom sudu odbacila tvrdnje nekih svjedoka da je s bivšim suprugom Šelebajem sklopila tajni ugovor i da su zaradu dijelili napola. "Ugovor o društvu nikada nisam vidjela, niti ga svjesno potpisala. Ako sam nešto potpisala, onda je to bilo nesvjesno", rekla je Čuljak, koja tvrdi da ne zna ništa o financijskom poslovanju tvrtke.

Objasnila je da je potpisivala sve što joj je donosio tadašnji suprug jer je u njega imala povjerenje. Ustvrdivši da nema nikakve veze s poslovanjem Core medije, ispričala je da je sa suprugom živjela u kući s nekoliko katova u kojoj su bili i uredi tvrtke u koje nikad nije ulazila. Dodala je da čak ne zna ni kako se zvala ŠelebajEva tajnica.

Rekla je da ne zna ni da je Šelebaj dao novac bilo kome s Nove TV radi prikazivanja njegovih emisija.

Kao lažan odbacila je iskaz Edvina Softića koji je ranije posvjedočio da su mu bivši poslovni partneri Čuljak i Šelebaj rekli da Svilanu treba dati naknadu, nakon što je dogovorena emisija "U sridu".

Tvrdi da je tvrtku za proizvodnju televizijskog programa osnovao Šelebaj, a ideja je proizašla iz činjenice što je na tržištu bilo puno televizija i što se Šelebaj htio baviti tim poslom. Kazala je da se Šelebaj prije nije bavio producentskim poslom, ali je znao govoriti "da je biznis biznis i da je potpuno svejedno da li prodajete skije ili TV kasete".

Potvrdila je da je ona rekla suprugu da otvori firmu i pokupi profesionalce s tržišta.

Za odnose s optuženim Svilanom, koji je navodno primao mito od Šelebaja, kazala je da ih ne može nazvati čak ni kolegijalnima jer je on prije 15 godina na OTV-u o njoj objavio neistinit tekst.

Tvrdi također da nikad nije imala poslovni odnos sa Softićem, no s obzirom na to da joj je bio prijatelj, zamolila je Šelebaja da ga uključi u producentsku kuću.

Nije joj poznato zašto je Softić posvjedočio da je ona znala za isplate. "Softić je rekao puno neistina u sudnici i u javnosti", ustvrdila je Čuljak kojoj nije poznato da su Svilana njen bivši suprug i Softić zvali "Mister Tisuću".

Nije znala objasniti ni zašto je bivši voditelj emisije "U sridu" Željko Rogošić nju i Šelebaja nazivao dvojcem s kojim je razgovarao vezano uz produkciju te emisije. Dodala je da je i Rogošić vrlo brzo ušao u konflikt sa Šelebajem pa ju je zamolio da utječe na njega. 

Dijana Čuljak je na kraju zaključila kako se bavila samo međuljudskim odnosima, a ne i poslovanjem.

Predstavnica USKOK-a u cijelosti je prigovorila na istinitost njezina iskaza.

Iako je bila pozvana na sudu se nije pojavila novinarka HTV-a Hloverka Novak Srzić, koja je jedno vrijeme radila i na Novoj TV, jer je navodno bolesna. Suprotno ranijim svjedocima, Čuljak je za nju izjavila da nije sudjelovala u produkciji jedne od spornih emisija "1 na 1". 

Suđenje se nastavlja 15. siječnja. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter