Dijana Čuljak "spremna svjedočiti istinu"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U zagrebačkom Županijskom državnom odvjetništvu danas nisu željeli otkriti je li u aferi Core media odnedavno osumnjičena i bivša HTV-ova urednica Dijana Čuljak koja kaže da je "spremna svjedočiti jedino istinu" i da se nada da pritisak novina neće utjecati na pravosudna tijela.

Mediji su objavili da je bivša HTV-ova urednica od državnog odvjetništva dobila poziv na ispitivanje u svojstvu osumnjičene u aferi Core media u kojoj se njezinog bivšeg supruga Vladimira Šelebaja i još četiri osobe tereti za neplaćanje 3,1 milijun kuna PDV-a te nezakonito izvlačenje više od 16 milijuna kuna iz tvrtki Core Media i Media Spot.

Dunja Pavliček, glasnogovornica zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva koje vodi istragu, nije željela ni potvrditi ni opovrgnuti tvrdnje medija, a ni sama Dijana Čuljak nije otkrila je li, kao što piše tisak, dobila poziv za ispitivanje.

"Četiri godine vode se razne istražne radnje u predmetu Core media. Rezultirale su optužnicom koja je povučena pet do dvanaest. Iznenađujući obrat. Nadam se da u nekim medijskim redakcijama nije već napisana optužnica i presuda za mene. Spremna sam svjedočiti jedino istinu, a onda se nadam da pritisak nekih novina neće utjecati na pravosudna tijela", izjavila je Čuljak Hini, dodavši kako se nada da se "ovdje radi o činjenicama, a ne specijalnom ratu".

Tužiteljstvo je lani u studenome već podiglo optužnicu u slučaju Core medija protiv njezinog bivšeg supruga i njegovih poslovnih suradnika Tončeka Mandića, Igora Šumakovića, Vlade Bučana i Marija Cikača. No, prije desetak dana, uoči sjednice optužnog vijeća na kojoj se trebalo odlučivati o njezinoj osnovanosti optužnica je iznenada povučena.

Prvoosumnjičeni Vladimir Šelebaj je u istrazi, ali i na suđenju bivšem direktoru programa Nove TV Siniši Svilanu posvjedočio da je Core medija osnovana isključivo na inicijativu Dijane Čuljak, da je ona imala polovicu učešća u tvrtki i da su dijelili zaradu. Ona, pak, poriče da je s bivšim suprugom sklopila tajni ugovor kojim se trebao prikriti njezin sukob interesa, budući je u to vrijeme radila na HTV-u, a Core Media je radila emisije za konkurentsku televiziju.

 "Ugovor o društvu nikada nisam vidjela, niti ga svjesno potpisala. Ako sam nešto potpisala onda je to bilo nesvjesno", rekla je Čuljak svjedočeći na suđenju Svilanu, optuženom da je od Šelebaja primao mito kako bi se na Novoj TV plasirale emisije iz produkcije Core medije. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter