Dijana Culjak odlazi s HRT-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dugogodišnja novinarka i urednica HTV-a Dijana Culjak i HRT dogovorili su se o sporazumnom prestanku ugovora o radu 30. studenoga, priopcio je danas HRT.

"Posao koji radim 20 godina na HRT-u je javan. Buduci da u ovom trenutku nemam potporu dijela javnosti, nema više smisla da radim kao novinar na HRT-u. Zahvaljujem kuci u kojoj sam naucila sve što znam o novinarstvu i upravo zato do krajnjih pravnih ishoda ne želim biti kamen oko vrata televiziji koja me profesionalno odgojila", prenosi HRT izjavu Dijane Culjak u povodu njezina odlaska.

Dogovori o sporazumnom prestanku ugovora o radu traju vec neko vrijeme i danas je ucinjen i zadnji korak. HRT zahvaljuje Dijani Culjak na njezinu dosadašnjem radu, stoji u priopcenju.

Dijana Culjak bivša je supruga nedavno uhicenoga poduzetnika Vladimira Šelebaja kojega zagrebacko Županijsko državno odvjetništvo sumnjici za zloporabe povezane s tvrtkama "Core Media" i "Media spot", to jest da je uz pomoc petero suosumnjicenih fiktivnim ugovorima i racunima izvukao šest milijuna kuna, a za više od tri milijuna kuna oštetio državni proracun na racun podizanja uracunatog PDV-a.

Još prije cetiri godine neki mediji i njezini kolege s HRT-a upozoravali su na moguc sukob interesa spominjuci je kao suvlasnicu tvrtke "Core Media" koja je poslovala s HRT-om i konkurentskim televizijama, što bi bilo teško kršenje HRT-ova etickog kodeksa. Na to je nedavno upozorio i ogranak Hrvatskoga novinarskog društva na HTV-u. Sporazumni raskid ugovora o radu Dijane Culjak i HRT-a dogodio se dan pošto su mediji objavili da je zagrebacko Županijsko državno odvjetništvo u istrazi protiv njezina supruga ispitalo ili ce ispitati petero novinara i urednika HTV-a koji su upozoravali upravu HRT-a na moguc sukob interesa Dijane Culjak. Rijec je o Elizabeti Gojan, Sanji Mikleuševic-Pavic, Maji Sever, Nikoli Kristicu i Goranu Rotimu.

Dijana Culjak, koja je dosad nekoliko puta odbacivala sumnje da je u sukobu interesa, nije bila dostupna za izjavu u povodu odlaska s HRT-a. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter