Dijalozi - novi postav Dućana Metafora

Sebastijan Vojvoda voditelj likovnih djelatnosti u Učilištu i autor Stanislav Habjan (V. HABEREITER)
Sebastijan Vojvoda voditelj likovnih djelatnosti u Učilištu i autor Stanislav Habjan (V. HABEREITER)

Galerija Zuccato ugostit će ponovno umjetnički projekt Dućan metafora, ovaj put kao izložbu pod nazivom Dialogues čije je otvaranje zakazano za večeras u 21 sat.

Riječ je o novom postavu Dućana metafora, projekta umjetničke radionice Petikat, započetog 2011. godine, koji je prije dvije godine gostovao u istoj porečkoj galeriji. Autor izložbe je Stanislav Habjan, pisac i umjetnik koji u svojim radovima ravnopravno koristi tekst, fotografiju, dizajn i performans.

U tom multimedijskom duhu ostvaren je i ovaj ambijent kojemu je glavni smisao - kako naglašava autor koji će tijekom cijeloga trajanja izložbe biti njen kustos i domaćin - neposredna komunikacija.

Pojedinačni radovi, kao i postav instalacije u cjelini, u službi su stvaranja poticajnog ozračja koje omogućuje prepoznavanje i interpretaciju djela, a time i nastavak ponuđenih priča.

Stoga je ova izložba ujedno i događanje i radionica čiji će rezultat u obliku kataloga i završnog performansa biti predstavljen 29. srpnja, predzadnjeg dana izložbe. (V. HABEREITER)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter