Dijalozi Fulvija Juricica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Fulvio Juricic, poznati i priznati pulski akademski slikar i graficar, u utorak se samostalno predstavio u pulskoj galeriji Milotic. Izložio je seriju slika pod nazivom "Dijalozi", a izložbu je uz glazbenu podlogu Livija Morosina i Bepa Šestana pred mnogobrojnim kolegama iz branše otvorio povjesnicar umjetnosti Mladen Lucic.

"Posljednji je ciklus izuzetan primjer autorovog stvaralaštva nastalog tijekom posljednje dvije godine, kojim Fulvio još jednom dokazuje da je slikar od krvi mesa. On je primjer kontinuiranog slikarskog promišljanja. Ciklus 'Dijalozi' asocira na slikarski kolaž otisnut stvarnošcu koji sa sobom nosi nostalgicna sjecanja", kazao je Lucic.



Naglasio je da je istraživacka znatiželja oduvijek bila prisutna u Fulvijevom opusu te da se ispoljila u višeznacnoj slojevitosti i nadasve originalnoj i zanimljivoj fuziji iskustava povijesnih avangardi pedesetih godina.

Fulvio Juricic roden je 1952. u Puli. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 1978. u klasi Vasilija Jordana. Izlagao je od 1977. na preko 200 skupnih i od 1981. na 44 samostalne izložbe diljem svijeta. Od 1979. predaje u Školi primijenjenih umjetnosti i dizajna u Puli i clan je HDLU-a Istre od njegovog osnutka. O Juricicu je izdana monografija autora Tonka Maroevica i Gorke Ostojic Cvajner.


Podijeli: Facebook Twiter