Dijalog je jedino moguće rješenje za granični spor


Predsjednik IDS-a Boris Miletić istaknuo je u subotu kako smatra da je jedino moguće rješenje za granični spor između Hrvatske i Slovenije da dvije strane sjednu za stol i razgovaraju.

"Držim da je dijalog i razgovor jedino moguće rješenje", izjavio je u subotu Miletić na marginama Liberalnog foruma komentirajući najavu tužbe iz Slovenije protiv Hrvatske zbog nepoštivanja arbitraže.

"Svaki spor moguće je riješiti dogovorom. Treba sjesti za stol i razgovarati i treba zaštiti interese jedne i druge strane", kazao je Miletić.

Naglasio je pritom da su ljudi u sjevernoj Istri otvoreni i da nikad nisu voljeli čvrste i tvrde granice, ali da bi se našlo rješenje - potreban je isključivo dijalog.

Zastupnik u Europskom parlamentu Jozo Radoš također drži da je potrebno bilateralno riješiti to pitanje i da arbitražna presuda može biti "dobra osnova za razgovor".

"Arbitražna presuda može biti dobra osnova za bilateralno rješavanje toga pitanja i mislim na tom tragu, ali uz bilateralne razgovore, tako da obje strane budu zadovoljne, treba pametno razgovarati i riješiti to pitanje konačno nakon 20 godina", izjavio je Radoš. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter