Dignut u zrak plinovod na Sinaju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nepoznate osobe u srijedu su digle u zrak plinovod u Egiptu kojim se plin doprema u Izrael i u Jordan, zbog cega su vlasti morale prekinuti isporuku, rekao je sigurnosni izvor, a prenijela je službena agencija Mena.

Ovo je drugi napad na taj plinovod u nepuna tri mjeseca. Zasad se ne zna ima li žrtava. Kako je javila Mena, na mjestu eksplozije koja se dogodila na dionici u selu Al-Sabilu, blizu grada Al-Ariša na Sinaju, diže se plamen visok dvadesetak metara.

Oružane snage stigle su na mjesto dogadaja ali zasad ne uspijevaju svladati požar, dodaje Mena. Sabotaža je izvedena u središtu za distribuciju i izvoz plina u Izrael i Jordan, rekla je Mena. Sigurnosni izvor tvrdi da je bomba aktivirana daljinski i da je isporuka prekinuta.

Egipat osigurava 43 posto izraelskih potreba za prirodnim plinom, uglavnom za elektricne centrale. Nekolicinu bivših clanova svrgnutog egipatskog režima, medu kojima su dvojica ministara, ocekuje sudenje zbog toga što su Izraelu prodavali zemni plin po cijeni nižoj od tržišne.


Podijeli: Facebook Twiter