Digitalni spirometar pulskoj pedijatriji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na pedijatriji pulske Opce bolnice u utorak su su predstavnici Viktorov grupe na celu sa supružnicima Nikolajem i Tatjanom Viktorov urucili donaciju, spirometar vrijedan 22.400 kuna koji je nabavljen od Polimedike Zagreb. Pomocnik ravnatelja za medicinska pitanja dr. Ivica Fedel zahvalio se donatorima.

Kako je receno pri primopredaji, u ovogodišnjem humanitarnom jazz & blues koncertu koji je održan krajem kolovoza u LightHouse Clubu na cesti izmedu Bala i Vodnjana prikupljeno je 17.450 kuna, dok je ostatak do pune cijene uredaja dao Nikolaj Viktorov.

- Vec smo cetiri godine u Puli i ovom prilikom bih se želio zahvaliti bolnici što je zajedno s nama išla u akciju koja je bila uspješna. Medicina je djelatnost kojom se bavimo u Rusiji pa je bilo logicno da je ovdje i nastavimo. Najavio je i nastavak humanitarnih akcija na ovim prostorima vec iduce godine.

Prilikom obilaska pedijatrije i upoznavanja s doniranim uredajem rukovoditelj djelatnosti prim. dr. Ognjen Mladinov rekao je da su imali jedan spirometar koji je u upotrebi vec deset godina te da je istrošen.

- Novi, suvremeniji digitalni spirometar stoga je i više nego dobrodošao. Njime sada možemo mjeriti i zasicenje kisika, a uglavnom ce se koristiti u pulmološkoj ambulanti i na djecjem odjelu. Godišnje napravimo više od 1.200 takvih pretraga, istaknuo je prim. Mladinov. (S. ZRINIC TERLEVIC)


Podijeli: Facebook Twiter