Digitalni kolaži Helge Goran


Još danas i sutra u prostorima Srpskog kulturnog centra u Istri u Maksimijanovoj ulici može se pogledati izložba Helge Goran.

Autorica donosi digitalne kolaže u formi kompozita, a baza za kompozite su, kako je sama autorica rekla, nepokretne slike zabilježene u pokretu kroz prozor automobila na njezinim proputovanjima autoputom E-75. "Te nepokretne slike su potom tretirane kao pokretne slike na timelinu softvera za digitalnu montažu. Kao rezultat post-produkcijske simulacije filmske tehnike montaže na nepokretnim slikama pojavili su se kompoziti. Dok nepokretne slike bilježe trenutke vremena nevidljivoga trajanja, u kompozitima vrijeme postaje vidljivo", kazala je umjetnica.

Helga Goran multimedijalna je umjetnica rođena 1968. godine u Puli. Živjela je i radila na Novom Zelandu. Diplomirala je na Odsjeku za voćarstvo i vinogradarstvo Poljoprivrednog fakulteta u Zemunu. Završila je preddiplomski studij likovnih umjetnosti na Sveučilištu Massey u Wellingtonu 2011. Izlagala je na deset samostalnih i više od dvadeset skupnih izložbi. Živi i stvara u Puli i Beogradu, a bavi se fotografijom, videom i crtanjem. Od 2013. članica je HDLU-a Istre.

Format njezinih radova iznosi 80*230 centimetara. Izložba se može pogledati od 18 do 21 sat. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter