Digitalni film od A do Ž

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tanja Milicic, producentica 57. Festivala igranog filma u Puli i Dado Valentic, voditelj postprodukcijske radionice na današnjoj su konferenciji za novinare u festivalskom centru Circolu predstavili sadržaj tog novog edukativnog projekta u kojem ce sudjelovati studenti Akademije dramske umjetnosti.

Radionica je namijenjena usavršavanju rada na digitalnom filmu od ideje do gotovog kratkometražnog proizvoda. Na radionici ce sudjelovati studenti sa cetiri odsjeka Akademije: produkcije, režije, snimanja i montaže,a radit ce s Panavision RED kamerom.

Voditelj radionice Dado Valentic koji je i pokretac ovog projekta navodi da ce se kratkometražni film u trajanju od deset minuta raditi po istim standardima i pravilnicima koje poštuju vrhunske produkcije u Londonu ili Los Angelesu.

Osim radionice i projekcije filma u sklopu tog projekta bit ce održana i dva masterclassa: "Digitalna kinematografija i vizualni efekti" koji ce voditi Vanja Cernjul i Klaudija Cermak 23. srpnja , te "Digitalna korekcija boje i D-Cinema" pod vodstvom Dade Valentica 21. srpnja u Kinu Valli od 18.30 do 21 sat.

Kino Valli ugostit ce i test projekciju Britanske udruge kinematografa "Camera Evaluation Test 2009." 23. srpnja u 21.30 sati. Radi se o najsveobuhvatnijem testu svih mogucih kamera i formata - kako analognih tako i digitalnih. Masterclass i test projekcija otvoreni su za javnost.

Glavni glumac filma kojeg ce studenti Akademije realizirati i koji nosi radni naslov "Lovac" je Igor Gallo. On je napomenuo da ga posebno zanimaju napreci u kinematografskoj tehnologiji te da je s entuzijazmom i puno ocekivanja ušao u ovaj projekt.


Podijeli: Facebook Twiter