Digitalni crteži, animacije i filmovi o Puli

Učenici koji su se plasirali u 'top 10' po kategorijama sa svojim mentorima i gradskim čelnicima (D. MEMEDOVIĆ)
Učenici koji su se plasirali u 'top 10' po kategorijama sa svojim mentorima i gradskim čelnicima (D. MEMEDOVIĆ)

U pulskoj komunalnoj palači danas su, u povodu Dana grada Pule, dodijeljene nagrade za najbolje multimedijalne radove učenika osnovnih škola, odabranih na natjecanju "Pula - moj grad 2014" koje je organiziralo Društvo informatičara Pule već osmu godinu zaredom. Na natječaj su ove godine stigla čak 242 rada iz 11 osnovnih škola i to 130 digitalnih crteža, 66 prezentacija, 37 animacija i devet kratkih filmova.

Nagrade najboljim učenicima dodijelila je pročelnica Upravnog odgoja za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marijanović. Kako je napomenula, ocjenjivali su se originalnost, tehnička složenost, cjelovitost rada te sveukupni dojam. Ukupno 40 učenika ušlo je u uži izbor, a najbolji su u kategoriji digitalnog crteža Katarina Paus, učenica šestog razreda Osnovne škole dr. Mate Demarina iz Medulina, druga je Nina Korva iz iste škole kojima je mentorica bila Nataša Kukolja. Treće mjesto dijele Zinn Zuber iz petog razreda Osnovne škole Tone Peruška i Karin Kariko iz petog razreda OŠ Kaštanjer s mentoricama Ivanom Tomašić, odnosno Svjetlanom Prkić.

U kategoriji animacija prvo je mjesto osvojila Noemi Vučković iz sedmog razreda škole Kaštanjer s mentoricom Svjetlanom Prkić, druga je Ivona Kelava iz osmog razreda OŠ Šijana, a treća Simona Berc iz sedmog razreda škole iste škole kojima je mentorica bila Vesna Lorencin. U kategoriji prezentacija prvo je mjesto osvojio Mario Tomašić, osmaš OŠ Tone Peruška, za prezentaciju pod nazivom "Pula kroz stoljeće", a drugo mjesto dijele Matej Pašalić iz OŠ dr. Mate Demarina i Valentina Bokan iz škole Kaštanjer, s mentoricom Tajanom Velikanja, koji su u svojim prezentacijama govorili o povijesti grada. Na trećem mjestu smjestio se kviz Andree Tićak, učenice osmog razreda škole Stoja.

I na kraju, u kategoriji kratkih filmova prvo mjesto osvojila je Dražena Kelava, učenica sedmog razreda OŠ Šijana s filmom "Dođi u Pulu", čija je mentorica bila Vesna Lorencin. Druga je Chiara Peruško, učenica osmog razreda OŠ Vidikovac s mentoricom Anom Bačić, koja je nagrađena za film "Pula u mojim očima", a treća Sara Žulj, učenica sedmog razreda OŠ Stoja za svoj vodič kroz Pulu. I njena je mentorica bila Tajana Velikanja.

Teme ovogodišnjeg natjecanja bile su "Pula u mojim očima", "Dođi u Pulu" i "Stoljeća moga grada". Top 10 radova po kategorijama nagrađena su simboličnim nagradama i pohvalnicama, dok su prvonagrađeni dobili vrijedne nagrade - tablet računala, slušalice s mikrofonom i USB stick koje su osigurali Društvo informatičara, Grad Pula i pulski TZ. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter