Digitalni bor bio je pun pogodak, možda je samo previše šarenila

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prošlo je mjesec dana u kojem su Puljani mogli uživati u blagdanskoj dekoraciji. I dok neki smatraju da su ukrasi u Puli karnevalski kič, drugi smatraju da su odlični i da Pula svake godine sve više napreduje. Provodeći anketu po Puli, mnogi smatraju kako Pula odlično iz godine u godinu nadograđuje blagdanske ukrase te da je ovogodišnji digitalni bor bio pun pogodak, iako se u nekima javila nostalgija za pravom jelkom.

Novo i staro

- Dobro je. Za naš mali grad nije ni loše toliko. Više manje sve je za djecu napravljeno i to mi se sviđa. Imamo i standardne ukrase koji su tu svake godine, tako da se nisu baš ubili od promjena, ali recimo da se drže sigurnog, rekao nam je tako Alen Vidulin.

Da su ove godine ukrasi odlični, rekla nam je i Sanja Pavlović koja se, kako kaže, nada da će svake godine biti sve bolji i bolji.

- Treba biti više ovakvih sadržaja za djecu. Imamo i novih stvari kombiniranih sa starim i mislim da je to izvrsno, rekla nam je Pavlović.

Hennion Thony Sebastien, na upit što misli o pulskim ukrasima, kaže "Prekrasno je, sviđaju mi se i ukrasi i boje, jako je lijepo uređeno, pogotovo za djecu".

- Odlično je, stvarno je jako lijepo, pogotovo navečer kad padne mrak, ugođaj je poseban, rekao nam je i Ratko Stokić, a s njim se složio i Ivica Vrkić: - Super su ukrasi, odlično je ovo što su napravili za djecu, i djeca su zadovoljna. U redu je da svake godine malo nadograde, ne mora sve biti novo. Sviđa mi se i novi bor, možda je bolje da je digitalni, a ne pravi.

No, ima i onih koji se ne slažu s ovakvom dekoracijom. "Smatram da je grad pretvoren u neukusan kič, bez ikakve organizacije boja. Previše je šarenila unijeto koje nije prikladno za blagdane, primjerice gljive kojima se ciljalo na djecu. Bilo bi bolje da se koristi jedna boja u kombinaciji s nekom drugom. Da, jednom riječju kič. Nije ništa posebno, i trebali bi smanjiti doživljaj s bojama, iako su boje super za djecu, ali jedna boja je sasvim dovoljna i lijepa", rekli su nam tako jedna djevojka i dečko, ali su željeli ostati anonimni jer, kako kažu, ne žele "hejtati" rodni grad.

Večernja pustoš

A uz već famoznu kuglu na Forumu, nadogradnji svjetlećih dekoracija s novim borom, koje je obavila pulska tvrtka Ara Electronic za iznos od 1,3 milijuna kuna (s PDV-om), adventskih kućica postavljenih na Giardinima, koncertima, klizalištu i popratnim zabavnim programima, Pula je, na žalost, i dalje poprilično "prazna", pogotovo prilikom večernje šetnje po Giardinima, kada se može primijetiti da nakon 21 sat kućice više ne rade pa ljudi koji bi nešto konzumirali od ponuđenog, moraju, na žalost produžiti dalje.

Djeci je Pula posvetila Giardine, ali što je s ukrasima na pojedinim dijelovima Pule u kojima kao da nije ovo doba godine. Kupnja novih ukrasa je za neke nepotrebni trošak, a kad nema ukrasa opet nam ne valja jer izgleda pusto. Kako god bilo, uvijek će biti onih zadovoljnih i onih nezadovoljnih, ali može se zaključiti kako Pula svake godine sve više napreduje, pa se možemo nadati kako će jednog dana mračne i puste ulice zamijeniti led lampice. (A. LONČARIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter