Digitalizirano labinsko kino

Novi digitalni projektor u Kinu Labin
Novi digitalni projektor u Kinu Labin

"Želja nam je imati brojne ovakve večeri. Cilj nam je povratiti ljude u kino. Voljeli bi da se u gradu često čuje rečenica "Idemo u kino", istaknula je preksinoć prije projekcije filma ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta, Daniela Mohorović.

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske u okviru programa  investicijskih potpora  uvrstilo je projekt Pučkog otvorenog učilišta te odobrilo potporu za nabavku digitalne opreme u iznosu od 300 tisuća, dok je preostalih 300 osigurao Grad Labin.

"Radi se o projektu od velikog značaja za razvoj kino djelatnosti u Labinu. Digitalizacijom Kina Labin uspostavljeni su usklađeni tehnički standardi te  je podignuta  kvaliteta slike i zvuka. Prelaskom proizvodnje i distribucije audiovizualnih djela s analognog na digitalni medij, projekt digitalizacije i tehnološkog unapređenja kinodvorane bio je hitan i neophodan kako bi  mogli opstati u novim uvjetima", dodala je Mohorović. Najavila je i daljnja ulaganja u kino dvoranu. Slijedeći je korak uređenje interijera te kasnije i fasada zgrade.

Labinjani će od sada moći filmske hitove gledati istovremeno kad su na rasporedu i premijere u velikim multipleksima u Zagrebu i drugim gradovima, uživati u boljoj kvaliteti kino hitova nego do sada i u 3D prikazu sadržaja.

Upravo na tom tragu, prikazana je i prva partizanska komedija u povijesti hrvatske kinematografije "Narodni heroj Ljiljan Vidić", a prisustvovali su joj redatelj filma, Ivan-Goran Vitez, scenarist Zoran Lazić te glavni glumci Kristijan Jajić i Tena Jeić-Gajski. (I. AHMIČEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter