Digitalizirana pedesetogodišnja arhiva Boba Dylana


Softwerska tvrtka Bluewall Media nedavno je pomogla Bobu Dylanu i njegovom timu arhivirati i digitalizirati više od 50 godina materijala - glazbe, fotografija, pisanih dokumenata, videa i filmskih snimki, koristeći svoj vlastiti softverski program, piše časopis Uncut.

Osnivač tvrtke Bluewall Media Peter Agelasto rekao je da je u opusu bilo više od 100.000 komada audio i video snimki te fotografija.

"To je nevjerojatna i beskrajna rijeka materijala. Vjerojatno bi mogli imati milijun stvari budući da je Dylan bio epicentar američke kulture", kazao je Agelasto.

Izvršni potpredsjednik Bluewall Medie Jim Fishel predstavio je tvrtku Dylanovom menadžerskom timu 2002., nakon čega im je Agelasto predložio ideju sveobuhvatnog digitalnog arhiva.

"Odgovorili su da je to super ideja i upozorili me da ću na tome raditi do kraja života jer postoji toliko materijala koji nikad neće biti moguće organizirati", prisjetio se Agelasto.

"Dylan ima više od 50 godina bogatog i odličnog analognog materijala, no nije postojao tako super jednostavan način za napraviti arhivu", dodao je. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter