Diego Bankovic šef ureda gradonacelnika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prvi dan ovog mjeseca dužnost predstojnika ureda gradonacelnika u Umagu preuzeo je Diego Bankovic iz Zambratije, koji ima višu ekonomsku strucnu spremu i 26 godina radnog staža. Zaposlen je na odredeno vrijeme do povratka na posao Maše Jakin, koja je na bolovanju od svibnja. Buduci da je Bankovic bio 10. na nezavisnoj listi novog gradonacelnika Vilija Bassanesea, odmah su krenule price o nepotizmu, kao nastavku dosadašnje prakse zapošljavanja u gradskoj upravi, i ekspresno odradenom natjecaju koji nije bio objavljen u dnevnim novinama.

"Kad sam stupio na dužnost, našao sam prazan ured, nitko me nije docekao - ni predstojnik, niti jedan procelnik, cime su se, smatram, svrstali. Izabran sam na izborima i stoga imam pravo izabrati svoj tim, što sam vec najavio. Birat cu ljude u koje imam povjerenja. Naime, neki djelatnici gradske uprave su kamen smutnje, zbog cega stvari ne funkcioniraju kako bi trebale. Reorganizaciju gradske uprave, koju ce potvrditi vijece i koja je temelj za promjene u strukturi svakog odjela, napravit cemo do kraja godine, pri cemu ce i neki procelnici biti zamijenjeni. Novi ce biti izabrani na natjecaju", rekao je gradonacelnik.

Napomenuo je da je Bankovic izabran temeljem oglasa objavljenog putem nadležne službe za zapošljavanje te na oglasnoj ploci i web stranicama Grada 12. kolovoza, što je sve sukladno Zakonu o službenicima i namještenicima u lokalnoj i podrucnoj samoupravi. Za zapošljavanje na odredeno vrijeme ne raspisuje se natjecaj, vec oglas. Prijavilo se 14 kandidata, od kojih osam nije priložilo potpune prijave, jedan nije imao traženu struku, a cetiri nisu ispunjavala uvjete radnog staža u struci, objasnio je Bassanese i dodao da je samo Bankovic ispunjavao sve formalne uvjete i pozvan je na provjeru znanja i sposobnosti.


Podijeli: Facebook Twiter