DiCaprio organizira aukciju za zaštitu okoliša

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Glumac Leonardo di Caprio, zvijezda novog filma "Veliki Gatsby" i njegova zaklada udružili su se s aukcijskom kućom Christie's da bi sljedećeg tjedna održali dobrotvornu aukciju i prikupili sredstva za zaštitu okoliša.

Djela 33 umjetnika, od kojih su mnoga i specijalno izrađena za ovu prigodu i donirana, u ponedjeljak će biti ponuđena na prodaju u New Yorku s ciljem prikupljanja 18 milijuna dolara za zaštitu ugroženih vrsta u svijetu i njihovih staništa u divljini.

- Ovoliko kvalitetnih djela odjednom nikad nije bilo na aukciji. Vjerujemo da iznos predstavlja konzervativnu procjenu vrijednosti, kazao je voditelj prodaje u Christie'su Loic Gouzer. "Ovo će biti najveće prikupljanje financijskih sredstava za okoliš ikada". 

Djela Zenga Fanzhija, Bhartija Khera i Marka Grotjahna trebala bi postići najviše cijene i svako se procjenjuje na najmanje 1,5 do 2,5 milijuna dolara. DiCaprio je sam donirao jedno djelo za aukciju. 

Popis djela predstavlja zapravo popis imena vodećih svjetskih umjetnika današnjice, kaže Brett Gorvy, voditelj odjela za modernu umjetnost u Christie'su. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter