Di si, generacijo: Darivali pomagala za 37.000 kuna

Za hospicij Doma za starije i nemoćne kupljena su dva električna kreveta (Parentium.com)
Za hospicij Doma za starije i nemoćne kupljena su dva električna kreveta (Parentium.com)

Organizatori četvrtog susreta Di si, generacijo, koji je krajem veljače održan u popularnom International clubu, proteklog su tjedna u tri kruga podijelili opremu i pomagala za potrebite kupljene sredstvima od prodaje ulaznica i suvenira na ovoj popularnoj porečkoj manifestaciji. U dogovoru s ovdašnjim Gradskim društvom Crvenog križa, Centrom za socijalnu skrb i gradskim Upravnim odjelom za društvene djelatnosti odlučeno je o dobitnicima donacija, a vodili su se kriterijima da se mora raditi o aparatima za osnovne životne potrebe, pomagalima ili lijekovima koji se ne mogu dobiti drugim putem.

Podijelili su donacije vrijedne gotovo 37 i pol tisuća kuna. Preko Crvenog križa za 5.560 kuna nabavljena je grijaća ploča za 64-godišnju bolesnu umirovljenicu koja živi u podstanarstvu, hladnjak i štednjak za 58-godišnju nezaposlenu majku dva punoljetna sina bez poslovne sposobnosti, kuhinjska napa za 39-godišnjakinju koja živi u stanu od dvadesetak kvadrata te hladnjak za 70-godišnjeg sugrađanina koji zbog malih primanja ne može podmirivati troškove života i prehrane.

Društvu invalida Poreč darivali su tri laptopa, ukupno vrijedna 12 tisuća kuna, za informatičke radionice te predali ček od 7.500 kuna za samohranog oca koji će time sinu platiti vrtić za godinu dana. Za Dom za starije i nemoćne kupljena su dva električna kreveta za njihov hospicij koji besplatno posuđuje medicinska pomagala teško bolesnim osobama u kućnoj skrbi na području Poreštine. Vrijednost ove donacije je 12 i pol tisuća kuna, što je cijena jednog kreveta, ali je dobavljač opreme Baurfiend zbog ranije suradnje s Domom i besplatne posudionice odobrio 50 posto popusta.

Kako doznajemo od Ronalda Brzaka, člana Organizacijskog odbora susreta, planiraju još darivanja, ali kome, tek će odlučiti.

Četvrti susret Di si, generacijo okupio je, kao i ranijih godina, Porečane i one iz okolice rođene od 1960. do 1980. koji su oživili sjećanja na nekadašnja vremena u popularnom porečkom diskoklubu. Organizacijski odbor čini grupa Porečana volontera koji su ostali zajedno nakon prva tri susreta, a uz Brzaka, tu su još Giancarlo Šegon, Ivana Hatman, Denis Mikatović, Damir Miloš, Stella Brzak, Ivan Bažon i Dušan Maras. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter