D&G pogled na svijet

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nemoguce je zamisliti život bez snova - recenica je koja sažima filozofiju dizajnera Dolce&Gabbane i predstavlja njihovu tajnu uspjeha. Domenico Dolce i Stefano Gabbana 1985. godine lansirali su svoju prvu žensku kolekciju - i brand Dolce&Gabbana bio je roden.

Pet godina nakon toga predstavljaju i prvu mušku kolekciju te odlaze na svjetsko tržište, otvorivši salon za prezentacije u New Yorku. Godina 1993. bila je prijelomna: odabrani su za ekskluzivne dizajnere 1.500 komada odjece za potrebe Madonnine svjetske turneje, a nakon toga zaredale su i suradnje s Whitney Houston te Victorijom i Davidom Beckamom koje su dizajneri ucinili svojim stilskim ikonama.

Brand D&G nastao je pak 1995. godine i sinonim je za velegradski glamur: eklektican i suvremen, odražava promjene u svijetu. D&G je stil bez granica koji slobodno interpretira razlicite utjecaje svojega doba, da postane jedinstven i odmah prepoznatljiv stil života.



Vidljivo je to i u kolekciji suncanih i dioptrijskih naocala za 2009./2010. godinu: obli, ali beskompromisni oblici prizivaju u sjecanje razdoblje od 70-ih do 80-ih godina sažimajuci njihov stil i oživljavajuci linije u kolekciji s jakim kreativnim utjecajem neocekivanih pop boja.

ZA NJU

Acetatni model s oblikom iz 80-ih godina kojem kontrastne crte daju nježniji izgled. Verzije ovog modela ukljucuju Havana boju s ružicastim crtama, krem sa smedim crtama i crnu s bijelim crtama.

Naocale kvadratnog, beskompromisnog oblika koji im daje jaku osobnost. Originalni uzorak otkriva osnovnu boju modela. Uz klasicnu crnu, ovaj je model dostupan u spektru boja kao što su Havana boja na zelenoj podlozi i Havana boja na ljubicastoj podlozi.

Acetatni model širokog kvadratnog oblika u stilu 70-ih. Model je pomladen suvremenim štihom razlicitih boja u paru sa crnom: vatrena Havana boja i zelena.



Sofisticirani par naocala minimalnog unisex oblika, izraden u potpunosti od acetata. Rafinirane boje daju ovom modelu karakter, a dostupne su klasicna Havana boja te bijelo-plava i crno-crvena kombinacija.

Naocale od injektirane plastike posebno su privlacne zbog oblika ruckica na zglobovima. Dostupne su u širokom izboru rafiniranih boja, ukljucujuci zelenu na crvenoj i ružicastu na boji glicinije kao i u klasicnoj crnoj boji.

ZA NJEGA
Muški model tipicnog vintage oblika, posebnog zbog duplog mosta, izradenog potpuno od acetata. Medu dostupnim bojama su crna, Havana boja i crvena Havana.

Suncane naocale od injektirane plastike uskog i muževnog oblika, s logotipom na vanjskoj strani ruckica i metalnom oblogom na prednjici. Spektar boja ukljucuje klasike: crnu, bijelu i crvenu.

Muževni okviri pravokutnog beskompromisnog oblika napravljeni u potpunosti od acetata. Ruckice s vintage inspiracijom imaju na sebi D&G logotip. Dostupne boje su crna na prozirnoj i Havana na prozirnoj podlozi.


Podijeli: Facebook Twiter