Dežurne ambulante preseljene u pulsku bolnicu

(N.LAZAREVIĆ)
(N.LAZAREVIĆ)

Od proteklog vikenda dežurne ambulante Istarskih domova zdravlja više se ne nalaze u Flanatičkoj 27, već su preseljene u Opću bolnicu. Ordinacija opće medicine smještena je u Mornaričku bolnicu, pored kirurškog trakta, a ordinacija pedijatrije u zgradu rodilišta, gdje se i nalazi Odjel pedijatrije.

Jučer je na ulazu u Dom zdravlja u Flanatičkoj ulici stajala i obavijest koja je upućivala pacijente o preseljenju ovih ordinacija.

Obje ambulante rade vikendom, i to subotom od 15 do 20 te nedjeljom i blagdanima od 8 do 20 sati. Rezultat je to sporazuma između Istarskih domova zdravlja i Opće bolnice Pula, a namjera je rasteretiti Hitnu i odjel Pedijatrije, te omogućiti bolju dostupnost i kvalitetniju zdravstvenu zaštitu pacijentima koji vikendom trebaju pomoć liječnika opće medicine i pedijatra.

Ova je promjena uslijedila nakon brojnih sastanaka koje je organizirao Županijski odjel za zdravstvo i socijalnu skrb, a na kojima se tražilo rješenje za sve veću opterećenost hitnog bolničkog prijeme OB Pula nakon reforme hitne medicinske pomoći 2011. (Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter