Dezinfekcijsko sredstvo prodavao kao lijek

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Protiv vlasnika srbijanske izdavacke kuce Ezoterija Vladimira Madica, nedavno uhicenog zbog sumnji da je proizvodio i prodavao preparat pod nazivom MMS (Master mineral solution) navodno namijenjen lijecenju najtežih bolesti, državno odvjetništvo u Beogradu u srijedu je podiglo optužni prijedlog.

Sutkinja i glasnogovornica prvog osnovnog suda u Beogradu Ivana Ramic srbijanskoj agenciji Tanjug kazala je da je nakon podizanja optužnog prijedloga Madicu produljen pritvor za mjesec dana zbog opasnosti da bi mogao ponoviti kazneno djelo.

Madic je uhicen nakon što je pokrenuta istraga nakon što je ustanovljeno da je preparat, za koji je u reklami navodeno da pomaže u lijecenju bolesti medu kojima tuberkuloze i raka, kao i AIDS-a, zapravo sredstvo za procišcavanje vode.

Sredstvo je, po medijskim navodima, službeno ispitano u beogradskoj vojnomedicinskoj akademiji kao sredstvo za dezinfekciju neklorirane vode, ali ne i za ljudsku uporabu. Protiv navedene izdavacke kuce i njezina vlasnika, koji su proizvodili i distribuirali preparat, nadležni s akademije podnijeli su kaznenu prijavu.


Podijeli: Facebook Twiter