Devin Juraj nastupa u indijskom plesnom filmu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nastavljaju se uspjesi za pulskog plesača Devina Juraja, koji je lani ostvario veliki uspjeh u tv-emisiji "Supertalent", te koji je za svaki svoj nastup ispraćen ovacijama.

Ovaj učenik drugog razreda pulske Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu glumit će naime u indijskom plesnom filmu.

- Sve je to počelo kada je jednoga četvrtka ujutro zvonio telefon. Bio je to plesač i koreograf Alen Sesartić kojeg smo upoznali na plesnim radionicama. Alen pita za Devina s obzirom da traži osam plesača za snimanje plesnog filma. Naime Tollywood je odabrao Hrvatsku za snimanje plesnog filma naslovljenog "Mahnubhavadu" producentske kuće UV Creations u suradnji s hrvatskom produkcijom Blenda d.o.o. Zagreb i partnerima iz Italije ODU movies, veli Devinova majka Viviana.

- Indijski filmovi se u većini sastoje od pjesama i plesa. Glavni glumci su manekenka i glumica Mehreen Pirzada i Sharwanand Myneni. Koreograf je poznati indijski plesač i koreograf Raju Sujndaram koji je nedavno osvojio priznanje za najboljeg koreografa Indije. Moj odgovor na takav poziv bio je svakako da ću to sve prenijeti Devinu i nakon odluke javiti što i kako. Devin je nakon prvog šoka, od sreće, naravno, bio uznemiren i pitao se je li je za to spreman. No, nakon nekoliko minuta sabranost je savladala i odluka je pala. Svakako smo zatražili odobrenje iz škole koju Devin pohađa i na naše oduševljenje naišli na razumijevanje i shvaćanje da je to zaista velika prilika i iskustvo za jednog šesnaestogodišnjaka. Devin svoje školske obaveze obavlja uredno te je i dobar učenik, ističe Viviana Juraj.

Iščekivanje

No, priča tek tu počinje, prvo su morali poslati slike i video plesa da bi koreograf mogao vidjeti sposobnost svih plesača i čekati njegov odgovor. Nakon dva dana stigao je potvrdni odgovor da je prošao video-audiciju. Sreći nema kraja, no koreograf je isto tako tražio da svi plesači prođu plesnu audiciju uživo i to u Zadru.

- Iščekivanje je bilo mučno, no, to je show biznis i treba se pripremiti i na negativne odgovore, odnosno život se sastoji od poraza i pobjeda. Devin je bio spreman i vratit se kući istoga dana jer je takav bio dogovor, tko ne prođe vraća se kući. U popodnevnim satima stiže poziv i sretan Devinov glas "prošao sam audiciju". Mislim da toj sreći nije bilo kraja, on, najmlađi plesač u ekipi ostaje na setu i snima plesni film pored vrhunskih plesača i glumaca, veli majka ovog talentiranog plesača. 

- U utorak kreće snimanje po najljepšim dijelovima Zadra. Snimanja su noćna i traju tri dana. U Splitu se snimaju scene u stilu sedamdesetih te se to snimanje nastavlja u Šibeniku gdje završavaju plesne scene. Plesači dobivaju razne kostime te tako u večernjim satima glume plesni tim urbanog stila, odjeveni u crno, dok po danu glume dobre momke u stilu sedamdesetih. Film bi trebao biti zgotovljen krajem srpnja i predviđa se da će ga pogledati oko 50 milijuna ljudi, veli presretan Devin.

Iako zapadnjaci misle da su indijski filmovi puni kiča i veselja,  oni su prikaz indijske kulture i njihovi su filmovi vrlo gledani, budući da ih se svake godine snima više od 600.

Ubrzano

Zanimljivo je i to što se plesne scene ne uče unaprijed već na samom setu, te je potrebna velika koncentracija i brzina "hvatanja" koreografije jer plesači imaju svega nekoliko minuta da to usavrše kako bi se moglo snimati. Sve ide ubrzanim tempom, scene i kadrovi se izmjenjuju, a tako i plesni koraci.

- Indijci plesnu kulturu imaju u sebi te imaju svojevrsne korake koji su nama na zapadu neprirodni i tu dolazi do težine "hvatanja" koraka. No, svi plesači koji su prošli audiciju su to uspjeli i s nestrpljenjem čekaju izlazak filma, zaključuje Devin.

Plesači koji su sudjelovali u ovom filmu osim Devina Juraja, našeg Puljanina, jesu: Mateo i Antonio Knežević, Filip Hrsak, Marko Šapina, Nikola Planka te Alen Sesartić, koji je imao i ulogu koordinatora plesača.

Ovo je vrijedno iskustvo za sve plesače koji su sudjelovali. Njihovo iskustvo je više nego pozitivno, prema njima su se svi odnosili s poštovanjem i brinuli o njima. Uglavnom samo riječi hvale. (Vanesa BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter