Devin Juraj i Erik Balija u finalu Supertalenta

Devin Juraj - oduševio i žiri i publiku
Devin Juraj - oduševio i žiri i publiku

Nadareni 15-godišnji pulski solo plesač Devin Juraj nakon jučerašnje, još jedne suverene, a zahtjevne plesne točke u emisiji Supertalent odlukom je žirija kao sretni 13. natjecatelj ušao u finale ovog gledanog RTL-ovog TV showa, oduševivši i žiri i prisutnu publiku.

Nakon što je počeo plesati, Devin Juraj se otvorio i pobijedio strah koji je nosio u sebi. Pokušao se baviti raznim aktivnostima i sportovima, no uvijek je bio zatvoren i nije se dobro osjećao u gomili ljudi. Sve se promijenilo 2012. godine, kada je Devin počeo s treniranjem plesa.

- Prvi nastup bio mi je najljepše životno iskustvo, osjećao se sam prirodno i svoj, kazao je ovog proljeća mladi plesač. Nastupa na što više natjecanja, ne zbog nagrada, već zbog tog osjećaja koji osjeća dok pleše, a svojim plesom prenosi emocije na publiku. Uz ples su mu još hobiji gluma, čitanje i pisanje pripovijetki.

- Toliko svojim plesom možeš dirati ljude i ja bih se usudila reći da svojim plesom možeš liječiti, poručila mu je poslovično stroga članica žirija Martina još na audiciji, a i preksinoć je nadahnuto pohvalila njegovu plesnu točku. Iako bi, skromnog smo mišljenja, koreografiju mogao olakšati mirnijim, a jednako sugestivnim dionicama, kolikogod efektni bili njegovi "breakdance" potezi.

I Fažanac Erik Balija u finalu

Oduševivši žiri i publiku emotivnom, ali i vokalno uvjerljivom izvedbom autorske pjesme "Hvala ti na svemu, stari moj", posvećene pokojnom ocu, a zatim u polufinalu i Oliverove pjesme "Galeb i ja", nastup u finalu nedavno je osvojio 33-godišnji Erik Balija iz Fažane.

Erik ima cerebralnu paralizu i cijeli je život u invalidskim kolicima, ali invaliditet mu nije uskratio ono što je želio učiniti. Sada doživljava promociju pred milijunskim gledateljstvom, a dosad je bio poznat lokalnoj publici kao mladić i glazbenik koji unatoč cerebralnoj paralizi osvaja ljude vedrinom na brojnim humanitarnim koncertima. (Z. ANGELESKI)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA


Podijeli: Facebook Twiter