Devin i Noa plesom promoviraju Pulu i inspiriraju mlade

Noa Sardoz, Boris Miletić, Sanela Ivančić i Devin Juraj (K. FLEGAR)
Noa Sardoz, Boris Miletić, Sanela Ivančić i Devin Juraj (K. FLEGAR)

Mlade pulske plesače Devina Juraja i Nou Sardoz, članove Udruge Sense & Dance, te njihovu voditeljicu Sanelu Ivančić, danas je u Komunalnoj palači primio gradonačelnik Boris Miletić i čestitao im na izuzetnom uspjehu ostvarenom na nedavnom međunarodnom plesnom natjecanju "Open Dance Festival Vienna". U Beču su 16-godišnji Devin i 17-godišnja Noa svoj talent i rezultate marljivog rada pokazali između dvije tisuće natjecatelja, a kao duo juniora u kategorijama street/jazz i street style osvojili su prva mjesta.

Kreativni i talentirani

Osim toga, Devin je kao solo junior plesač nagrađen s tri "zlata" u tri kategorije - Street style, Hop style i Open, dok se u kategoriji suvremeni ples plasirao na deveto mjesto.

- Ponosan sam što u Puli ima puno mladih kreativnih i talentiranih ljudi koji na različitim poljima ostvaruju iznimne rezultate. Devin i Noa dokazuju da se posvećenost onome što se voli, rad i trud itekako isplate. Zahvaljujem im što promoviraju naš grad te se nadam da će i dalje biti inspiracija mlađim generacijama, poručio je Miletić, poželjevši im nove uspjehe i medalje. 

Sanela Ivančić je potvrdila da iza postignutih rezultata stoje kontinuirani treninzi, disciplina i odricanja.

- Naš plesni studio trenutno ima pedesetak polaznika, od trogodišnjaka do starijih. Njegujemo više vrsta plesova, kao što su jazz dance, modern i hip hop te ugošćujemo pedagoge za različite stilove. Natjecanja su nam važna ne samo da bi naši članovi pokazali i dobili potvrdu za ono što znaju, već i da bi proširili svoje vidike, objasnila je, najavljujući da se spremaju za međunarodno natjecanje u Zagrebu u svibnju, te napomenula da treniraju u prostoru koji im je dodijelio Grad Pula, na adresi Anticova 11, gdje ih je moguće obići radnim danima od 17 do 20 sati i subotom ujutro.

Noa, koja je učenica Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna, rekla je da se plesom bavi već šestu godinu, a ovo u Beču je za nju bilo prvo veliko izvan Hrvatske.

Različitost kultura sudionika

- Bilo je to zanimljivo novo iskustvo i jako sam zadovoljna. Vidjeli smo kako rade plesači iz drugih zemalja, dobili puno pohvala i upoznali nove prijatelje, rekla je Noa.

Devin, učenik Škole za ugostiteljstvo i turizam, kazao je da je sretan što su imali prigodu osjetiti različitost kultura sudionika koje ujedinjuje ljubav prema plesu. Prisjetio se svojih plesnih početaka prije četiri godine i činjenice da njegovi vršnjaci tada nisu baš prihvaćali ples kao sport niti nešto čime bi se bilo koji dečko želio baviti, osim ako se ne radi o break danceu. Otkrio je da se upravo u plesu pronašao i uspio izraziti, ali i da je za njega jednako važno i redovno školovanje. (K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter