Devetero mrtvih u snježnoj oluji u SAD-u

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najmanje je devet ljudi je umrlo zbog okolnosti povezanih sa snježnom olujom koja je zahvatila sjeveroistok Sjedinjenih Država, a bez opskrbe električnom energijom je, po procjenama objavljenim u nedjelju, oko 700.000 domova.

Tri su osobe poginule u prometnim nesrećama, dva su muškarca kolabirala pokušavajući očistiti snijeg, jedno dijete i jedan mlađi muškarac ugušili su se ugljičnim monoksidom dok su se pokušavali ugrijati u automobilima i dva starija muškarca su odlutala od kuće a poslije su ih pronašli smrznute.

Oluja iznimne širine koja se proteže od Velikih jezera do Atlantika donijela je 90 centimetara snijega na američki sjeveroistok, objavila je nacionalna meteorološka služba.

U središtu oluje su savezne države Connecticut, Rhode Island i Massachusetts. Uz te tri države, još su u New Yorku i Maineu proglašena izvanredna stanja. Izdana su i upozorenja dizanja valova i poplava u obalnim dijelovima. Vlasti sjeveroistočnih saveznih država naredile su svim vozilima, osim onih izvanrednih službi, da ne izlaze na cestu.

Oko 700 tisuća kućanstava u devet saveznih država je bez struje zbog toga što je mokar i težak snijeg rušio grane po vodovima. Gusti snijeg u ovom dijelu SAD-a, u kojemu živi oko 40 milijuna stanovnika, počeo je padati u petak poslijepodne. (Reuters)

 


Podijeli: Facebook Twiter