Deveta Salsa Latina Istriana ovog vikenda u Puli

S jedne od prošlogodišnjih plesnih radionica (Manuel ANGELINI)
S jedne od prošlogodišnjih plesnih radionica (Manuel ANGELINI)

Deveta Salsa Latina Istriana održat će se od petka do nedjelje u pulskom Domu hrvatskih branitelja. Ljubitelji plesa, napredni i početnici, pozvani su na neku od besplatnih radionica, rečeno je na konferenciji za novinare u sjedištu pulske Turističke zajednice.

Sve u svemu, 27 instruktora, šest DJ-a i 31 besplatna radionica za sve uzraste. Plesni partner odnosno partnerica nisu nužni, može se doći i bez njih, a i za to će se pobrinuti organizatori. Program je prilagođen za sve generacije. Bit će puno plesača, pa i ako se ne znaju plesni koraci, bit će lako sakriti se u gomili, kazala je Rosemarie Miletić iz Plesnog centra Studio. Kao i uvijek, festival organizira Plesni centar Studio iz Pule koji vode Rosemarie Miletić i Fabris Radin u suradnji s udrugom Birikina, a pokrovitelji su Istarska županija i Turistička zajednica Grada Pule.

Na Salsi Latini Istriani bit će zastupljeni plesovi od salse, bachate, kizombe, valcera, cha cha chaa, kudura, tanga do West Coast swinga i drugih. U petak besplatne radionice plesa počinju u 17 sati i to za napredne i početnike.

Valja napomenuti da će se naplaćivati jedino ulaz na partyje u petak i subotu navečer. Party otvorenja počinje u petak u 21.30 i trajat će do tri sata ujutro, a na njemu će se između ostalog predstaviti instruktori.

U subotu radionice počinju od 11 i traju do 17.50, a pauza za ručak je od 14 do 15 sati. U 15 su besplatne radionice za početnike, kao i jedna besplatna radionica za djecu. Veliki gala party počinje u 21.30 i trajat će do pet ujutro, a na njemu će se održati plesni show svih instruktora te ostalih gostujućih plesnih grupa. U glavnoj dvorani plesat će se salsa, u drugoj će bend koji će izvoditi glazbu za starije generacije i one koji preferiraju dvokorak, engleski valcer i sl., a u trećoj će se plesati senzualni plesovi. Besplatne radionice u nedjelju počinju u podne, a oproštajni party je u 15 sati. Prijeave za radionice nisu potrebne. Ulaz na party u petak plaća se 40 kuna, a u subotu 80 kuna.

Vesna Mileta iz Birikine predstavila je program za djecu - animacijske igre na temu cirkusa. Radionice za najmlađe održavat će se u subotu od 11 do 14 i od 15 do 17 sati te u nedjelju od 12 do 14 sati.

Fabris Radin rekao je da ove godine na festival prvi put dolazi instruktor To' Costa iz Londona, porijeklom iz Angole, koji će polaznike upoznati s afro carribean plesovima, a nastupit će i kao DJ. Dolaze i brojni instruktori i DJ-evi iz cijelog svijeta. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter