Devet umjetničkih rukopisa u vodnjanskoj Casi Rosina

S konferencije za novinare (D. ŠTIFANIĆ)
S konferencije za novinare (D. ŠTIFANIĆ)

Na konferenciji za novinare u vodnjanskoj Casi Rosina predstavljeno je ovogodišnje izdanje manifestacije "Arte in situ", koja će u ovom sugestivnom prostoru biti otvorena danas u 17 sati.

Organizatorica ovoga simpozija je umjetnica Solidea Guerra, a ova manifestacija koja je bila zamišljena kao keramičarska na svojim počecima, kasnije se proširila na sve druge umjetnosti.

Kreativna atmosfera

- Počeli smo kao manifestacija posvećena keramici, kasnije smo se proširili i na ostale umjetnosti, a manifestacija se do prije tri godine održavala u ljetnim mjesecima. Sada smo je premjestili uoči Uskrsa i mislim da je to pogođeni termin, kazala je Solidea Guerra ističući da joj u svemu tome uvelike pomaže Boris Roce.

Naglasila je da je atmosfera vrlo kreativna, neki su umjetnici prisutni ovdje od samoga početka, a neki su se uključili naknadno, no među svima njima vlada izvrsna sinergija i vrlo dobro raspoloženje, tako da im je ta manifestacija važna i s ljudskoga gledišta, kao druženje i umjetničko sučeljavanje.

Ova je manifestacija stigla do svog 11. izdanja, a započela je početkom tjedna uz pokroviteljstvo Turističke zajednice grada Vodnjana.

Umjetnici koji će se predstaviti svojim radovima su Janina  Myronova (Poljska, keramika), Sandra Ban (Hrvatska, vizualna umjetnica), Solidea Guerra (Hrvatska-Engleska, vizualna umjetnica), Boris Roce (Hrvatska, keramičar i printmaker), Anne-Katrin Altwein, (Njemačka, kipar), Raphael Wolf (Njemačka),

Nato Eristavi, (Gruzija, keramičar), Silvia Ranchicchio (Italija, keramičarka) i Željko Kranjčević Winter (Hrvatska, keramičar).

Nadahnuto stvaranje

I sami umjetnici izrazili su veliko zadovoljstvo što su sudionici tog umjetničkog simpozija, a nazočne je u ime Turističke zajednice grada Vodnjana pozdravila direktorica Morena Smoljan Makragić.

Još jučer su umjetnici radili zadnje pripreme na radovima, a podjednako je kreativno bilo i u samoj Casi Rosina, i u njezinom dvorištu, gdje se u vrlo radnoj atmosferi nadahnuto stvaralo. Vrt ove vodnjanske kuće umjetnosti i dalje krase djela iz prošlogodišnjih izdanja. (Vanesa BEGIĆ, snimio Dejan ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter