Devet rock grupa i isto toliko sati dobre zabave

TBF nastupa na ovogodišnjoj Petkotini (Arhiva)
TBF nastupa na ovogodišnjoj Petkotini (Arhiva)

U svom 20. izdanju, rujanska Petkotina, festival alternativne glazbe, održat će se sutra u organizaciji buzetskog Kluba mladih BUM i Grada Buzeta, na nogometnom igralištu Most u Buzetu, pored rijeke Mirne, a ulaz je kao i svih prethodnih godina - besplatan.

Petkotina nudi koncert devet rock grupa i gotovo isto toliko sati dobre zabave, a s obzirom da je u protekla dva desetljeća dobila svoje vjerne fanove, u Buzetu očekuju posjetitelje iz Istre, Primorsko goranske županije i susjedne Slovenije. Parkiranje je osigurano na parkiralištu u Mašimovoj škulji.

Program će u 21 sat otvoriti domaćini, sve popularniji buzetski sastav Error, slijede dva pulska hardcore punk benda Sick Crap te Pasmatersi, potom metal bend Krematorium iz Rijeke te opatijski Cut the Cord. Boje Slovenije brani fast punk-rock,ska/hardcore bend Pigs Parliament, a iz Srbije stiže pop-punk, power pop sastav Oružjem protivu Otmičara. Slijedi zagrebačka punk rock skupina Mašinko i splitski TBF od kojeg se očekuje izvedba pjesmi s novog, šestog studijskog albuma -  "Danas sutra".

Prva Petkotina održala se 1993. godine, ali je ovo 20 izdanje s obzirom su zbog organizacijskih problema preskočene 2007. i 2008. godina, kada je održan zamjenski festival "Buzet poludi".

Prvotna ideja bila je pružiti alternativu središnjoj gradskoj fešti Subotini te je Petkotina na početku okupljala mlade bendove s istarsko-riječkog područja, Zagreba i slovenskog primorja. S godinama se festival počeo širiti, te je postao jednim od najznačajnijih alternativnih festivala u Istri. U protekla dva desetljeća na njemu je nastupilo više od stotinjak bendova, među njima i velika rock imena, kao što su KUD Idijoti, Atheist rap, Let 3, Partibrejkers, Hladno pivo, Pozdrav Azri.

U subotu Subotina House Beats Festival

Premijerni Subotina House Beats Festival u subotu u 20 sati, održat će se na parkiralištu buzetske Robne kuće. Cilj festivala je promocija elektronske scene, a ujedno i dodatno obogaćivanja ponude za mlade tijekom subotnje Noći od Subotine. Nastupa sedam DJ-a iz regije te internacionalni gost iznenađenja. Nastupiti će: D3ND, FeHO, Zokki, Sandro Bassiato, Neno Housecrecy, Alex Bellini, Luke… Festival organiziraju Backplay i Caffe Bar Kiko. Ulaz je besplatan. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter