Devet nagrada za devet ucenika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Devet mladih harmonikaša porecke Osnovne glazbene škole Slavka Zlatica vratilo se s nedavnog 48. regionalnog natjecanja ucenika i studenata glazbe u Virovitici okrunjeno s cetiri prve i pet drugih nagrada, ostvarivši time najveci uspjeh harmonikaškog odjela ove škole od njena osnutka do danas, doznajemo od predstojnice Anamarije Lovrecic i ravnateljice Puckog otvorenog ucilišta Sanje Radetic Fatoric.

U prvoj kategoriji prva nagrada i drugo mjesto pripale su Mateu Antolovicu, dok su druge nagrade osvojili Fabian Babic i Gabriel Licardo. Prvo mjesto i prvu nagradu u drugoj kategoriji osvojio je Mateo Bernobic, njegov kolega Denis Šahic iz Podrucnog odjela Vrsar osvojio je prvu nagradu i drugo mjesto, dok je Mirni Markovic pripala druga nagrada. U trecoj kategoriji prvu nagradu i prvo mjesto osvojio je Viktor Ivancic, dok su druge nagrade ponijeli Dora Karamatic i Marko Popovic iz Podrucnog odjela Vrsar.

Ucenike su za natjecanja pripremali mentori Paolo Peruško, Anamarija Lovrecic, Dalibor Boljun i Tamara Ignjatovic.

Natjecanje je okupilo 57 kandidata, ucenika osnovnih i srednjih škola te akademija, a iako se odvija pod nazivom regionalno, okuplja najuspješnije harmonikaše iz cijele Hrvatske. Prvoplasirani stjecu pravo nastupa na državnom natjecanju koje ce se krajem ožujka održati u Varaždinu, pa ce tom prilikom boje "zlatica" braniti Antolovic, Bernobic, Šahic i Ivancic.


Podijeli: Facebook Twiter