Devet medalja za restoranski meni i kolace

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vrijedna ekipa iz umaške hotelijerske kuce Istraturist kuci se vratila s cak devet medalja, osvojenih proteklog tjedna u opatijskom hotelu Ambasador na državnim prvenstvima za kuhare (šesto izdanje) i slasticare, koji su se natjecali prvi put. Sudjelovalo je ukupno 40 kuhara i 16 slasticara iz cijele zemlje.

Uspješni Umažani iz hotela Coral i Garden Istra - Ljubica Bernatovic, Ivana Vidakovic, Ankica Kuljanac i Zoran Stanisavljevic - svoje su rezultate predstavili jucer novinarima. U kategoriji kuhara osvojili su pet srebra - od toga su Bernatovic, Vidakovic i Stanisavljevic osvojili svaki svoje odlicje, jer su u timu pripremili restoranski jelovnik s cetiri slijeda. Još dvije medalje dobio je Stanisavljevic za meni na zadane namirnice s cetiri slijeda i jednostavno toplo jelo.

U slasticarskom dijelu Kuljanac je dobila broncu za desertni kolac na zadanu temu, a Vidakovic zlatnu medalju za artistiku. Tocnije, radi se o velikoj jestivoj "skulpturi" od 41 kilograma šecera u prahu, za što je trebalo 140 radnih sati u šest dana. Vidakovic je pobijedila i u kategoriji torti - zvala se "Opera", bila je cokoladna s kremom od Nescaffea. Na koncu je slijedom zbrojenih rezultata u ukupnom poretku osvojila drugo mjesto i veliku srebrnu medalju.


Podijeli: Facebook Twiter