Devet macaka za sretniji dan

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Devet macaka, sedam crnih i dvije predivne sijamke (ako smo ih uspjeli dobro prebrojati) vec danima mame osmijehe prolaznicima u Kandlerovoj ulici. Sve su to, pricaju nam žitelji ulice, domace mace, mada neke od njih nemaju "stalni" dom. Podstanarke su, žive malo-tu, malo-tamo, snalaze se kako znaju da bi svaki dan nešto pojele i spavale u što toplijem. Starogradske su mace dobro uhranjene i zdrave, za što su zaslužni stanari i podstanari Kandlerove koji ih svakodnevno goste.

- Kupimo im koju konzervu, netko im donese ribu, netko ostatke od rucka, pazimo ih, veli nam jedna gospoda, dodajuci kako mace same znaju doci "reci" kada su gladne, i doista ih je užitak gledati kada se sve okupe pri jelu.

Nažalost, doznajemo kako jedna, najmanja maca, danima nije videna, a zadnji je put izgledala loše. Neki su od stanara odmah posumnjali da ju je snašla zla sudbina, jer kako kažu, ima ljudi kojima smeta sve pa i ove macke.

Stoga, u nadi da ce mace i dalje uveseljavati prolaznike i stanara Kandlerove, poželimo im što topliju zimu i dodajmo kako je cak i zakon na njihovoj strani jer propisuje kako "macke u dvorištima, podrumima ili oko stambenih zgrada za koje se brinu stanari zgrada, a ne postoji sumnja da su zaražene opasnim bolestima, ne smatraju mackama lutalicama i stoga ih se ne smije uklanjati".


Podijeli: Facebook Twiter