Devet klapa na smotri "Puna mi Pula"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Cak 9 klapa i mješovitih vokalnih skupina nastupit ce u subotu na petoj veceri klapske pjesme "Puna mi Pula" koju vec tradicionalno organiziraju clanice pulske ženske klape Teranke. Smotra ce se održati u Domu hrvatskih branitelja s pocetkom u 19.30 sati, najavile su clanice klape na konferenciji za novinare održanoj u srijedu. Publici ce se predstaviti muške klape Boškarin iz Huma, Sveti Petar iz Svetog Petra u Šumi, Vicance iz Novog Vinodolskog, Arena iz Pule te Grdelin iz Zagreba, zatim ženske klape Baklje iz Rijeke, Sveta Jelena iz Dramlja te pulske Teranke, a nastupit ce i mješovita vokalna skupina Nešpula iz Pule.

Morena Peruško Butorac iz Teranki kazala je da ce se svaka klapa predstaviti s po tri pjesme, a predvideno je da program traje oko sat i pol vremena. Na repertoaru ce uz poznate klapske pjesme biti i obrade popularnih skladbi, tradicionalne pjesme i drugo. Uz nabrojane klape, na smotri ce nastupiti i clanovi Kulturno-umjetnickog društva "Mate Balota" iz Raklja. Organizatorice napominju da je ulaz na smotru "Puna mi Pula" besplatan.

Inace, Klapa djeluje u sklopu pulskog Puhackog orkestra, a osnovana je u jesen 2002. na inicijativu Željka Rikera, tajnika orkestra. Teranke su vec u prvoj godini djelovanja ostvarile brojne uspjehe na domacim, ali i inozemnim festivalima. Tako 2003. na Festivalu istarskih klapa u Buzetu osvajaju drugu nagradu žirija, dok u Senju na Festivalu sjevernojadranskih klapa dobivaju prvu nagradu kao debitanti te trecu nagradu žirija. Jedan od najvecih uspjeha zabilježile su 2004., kada su nastupile na najcjenjenijem hrvatskom klapskom festivalu u Omišu. Ondje su osvojile izvrsno drugo mjesto kao debitantice, a nagrade se otad samo nižu jedna za drugom.

Lani su objavile i album "Bilo vavek veselo" na kojem je 15 pjesama, od popularnih obrada i izvornih klapskih skladbi do istarskih narodnih pjesama. Pokrovitelji 5. smotre klapa "Puna mi Pula" su Grad Pula i Turisticka zajednica.


Podijeli: Facebook Twiter