Devet kandidatura za vijecnika HRT-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

S obzirom na dogadanja koja zadnjih mjeseci potresaju HRT, sve se važnijim cini izbor 11.-tog clana Programskog vijeca HRT-a, popuna mjesta upražnjenog imenovanjem ?ure Popijaca za ministra gospodarstva. Zadnje su, naime, odluke Vijeca pokazale, kako se ovo tijelo jasno podijelilo na dvije jedankobrojne strane, pa bi šesti glas bio nesumnjivom prevagom, poglavito u osvit izbora glavnog ravnatelja HRT-a.

Sabor je proceduru za izbor vec pokrenuo, saznaje se da je na Markov trg stiglo devet valjanih kandidatura, dok njih osam nije imalo potpunu dokumentaciju. Tko ce biti novim vijecnikom odluciti ce zastupnici, no, ne zna se kada. Zna se tek da Sabor nece zasjedati prije 15 sijecnja. No, Martin Birac, ciju kandidaturi podupire Hrvatski crveni križ, upozorava kako je do njega došao glas kako se vec sada u ovoj pocetnoj fazi izbora zna iz cijih redova dolazi novi vijecnik.

- Navodno je mjesto rezrvirano za kandidata Hrvatske udruge poslodavaca - veli Birac. A onaj koga podupire HUP je Petar Lovric, predsjednik HUP-ove Udruge malih i srednjih poduzetnika. Lovric je bio aktivan i u braniteljskim udrugama, kada je dobro suradivao sa SDP-ovim ministrom Ivicom Pancicem, baš kao i s današnjom premijerkom Jadrankom Kosor. Lovricu, ide na ruku i to što je iz redova HUP-a u Vijece imenovan bio i Popijac, a baš kao i Popijac i Lovric bi u Vijece trebao uci u kvoti oporbe.


Podijeli: Facebook Twiter