Devet godina radila kao logoped s lažnom diplomom

Ured za psihologa, logopeda i medicinsku sestru u sklopu vrtića (M. SARDELIN)
Ured za psihologa, logopeda i medicinsku sestru u sklopu vrtića (M. SARDELIN)

Zbog sumnje u nadriliječništvo, krivotvorenje isprava i ovjeravanja neistinitog sadržaja, umaška i bujska policija kriminalistički je obradila 38-godišnju Rivanu Tomasich s područja Umaga. Prema neslužbenim informacijama, policija je sumnjiči da je u Italiji nabavila krivotvorenu diplomu fakulteta u Padovi za zvanje logopeda.

Tomasich je na temelju lažne diplome od 2005. godine, sklapajući ugovore o djelu s Gradom Bujama, radila kao logoped u talijanskom dječjem vrtiću Buje, a radila je i u talijanskoj školi na umaškom području. Pored toga, usluge logopeda naplaćivala je u svom domu nedaleko od Umaga. Istražitelji su utvrdili da je počinila kazneno djelo ovjeravanja neistinitog sadržaja u listopadu 2013. godine kada je u javnobilježničkom uredu u Novigradu ovjerila navedenu krivotvorenu diplomu. Tomasich je, barem prema financijskom izvješću Grada Buja, za ugovor o djelu dobivala svaki mjesec oko 2.000 kuna bruto do kraja 2013. godine.

U talijanskom dječjem vrtiću Buje u kojem je radila dva puta  tjedno s djecom razgovarali smo s ravnateljicom Franceskom Deklić. "U šoku sam od kada je policija u četvrtak došla u naš vrtić pregledati dokumentaciju koju je Tomasich vodila. Cijeli taj slučaj je mene i ostale zaposlenike vrtića poprilično razočarao", kazala nam je Deklić. (Mateo SARDELIN)

CIJELI TEKST ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA.


Podijeli: Facebook Twiter