Devastirana kuglana u Domu hrvatskih branitelja

Kuglana je u poprilično lošem stanju (ustupio B. Petean)
Kuglana je u poprilično lošem stanju (ustupio B. Petean)

Sredinom rujna u pulskom Domu hrvatskih branitelja održana je proslava stogodišnjice ovog objekta. Te davne 1913. godine, kada je ovaj objekt otvoren, u njegovom suterenu bila je i kuglana, a kuglanje se održalo sve do današnjih dana.

To znači da je Pula bila jedan od pionira kuglačkog sporta na ovim prostorima pa je Udruga za sport i rekreaciju "Vanjski korisnici" pokrenula inicijativu da se ovaj vrijedni jubilej dostojno i obilježi.

- Mi smo kao građani ovoga grada zainteresirani da se tu i dalje kugla i pitamo se što se u toj zgradi događa. Kada se raspao klub Hrvatski branitelj, mi smo pod istim uvjetima koje su i oni imali 2008. godine potpisali ugovor o korištenju kuglane s Pleter uslugom iz Zagreba, trgovačkim društvom koje upravlja zgradom.

Za razliku od Hrvatskog branitelja, mi smo prihvatili i građane, imali smo namjeru okupiti ljude koji baš ništa ne znaju o kuglanju i omogućiti im da nešto nauče. Kuglanu smo koristili sve do kraja 2012. godine, dok nam ove godine to više nije bilo dozvoljeno, istaknuo je Bogoslav Petean, tajnik "Vanjskih korisnika".

Razlog zbog kojeg je kuglana zatvorena za javnost, navodno, leži u činjenici da je ona poprilično devastirana, jedino što se ne zna sa sigurnošću tko ju je doveo u takvo stanje.

Dragan Marin, koji već dvije i pol godine obnaša dužnost upravitelja Doma hrvatskih branitelja, decidirano tvrdi da kuglana već duže nije u funkciji.

- Dvije godine tu nitko nije kuglao. Za ovakvu situaciju krivi su članovi udruge. To su oni devastirali, samo prebacuju krivicu jedni na druge. Zbog sigurnosti ljudi i zgrade odlučio sam kuglanu zatvoriti. Aparatura je stara 50 godina, zastarjela je i neadekvatna za korištenje te ako to nekome dam na upotrebu, sam sebi mogu napraviti probleme, naglasio je Marin. (piše I. CEROVAC, snimio M. ANGELINI)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter