Destruktivno osvajanje svemira

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zemlja uništena ratovima nije nam dovoljno, na redu su svemirska prostranstva - sažetak je fabule uspješnog multimedijalnog eksperimentalnog performansa "Apollo 2010" koji je u petak održan u Gradskoj knjižnici Labin, pred znatiželjnom publikom svih godišta, a u sklopu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige i medunarodne godine astronomije.

Performans u trajanju od 45 minuta režirao je talentirani srednjoškolac Mario Gigovic, koji je preuzeo i jednu od uloga, uz kolegice Mateu Matic, Paolu Peršic, Lenu Vozila i Dinu Bartolic. Nakon uvodnog dijela ispred zgrade Puckog otvorenog ucilišta, tijekom kojeg su projicirane snimke napada na Svjetski trgovacki centar i teroristicke napade u Londonu, dvoetažni interijer knjižnice postao je idealna pozornica za uprizorenje price o životu na Zemlji, težnji osvajanja i konacnog zauzimanja Svemira, bestežinskih prostranstava vjecne tišine koju je narušio upravo krvnik s treceg planeta od Sunca.

Tehnicku podršku, uz izvrsne originalne snimke šetnje Mjesecom, lansiranja misije Apollo 11 i primjereno odabrane glazbene stavke potpisuju Aleks Ružic i Karlo Stemberger, a za šminku mladih entuzijasta pobrinula se Chiara Pejic.


Podijeli: Facebook Twiter