Destrukcija unutar hotelskih zidova

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Djelatnici londonskog hotela St. Martins Lane nedavno su imali vrlo zanimljivu noc. Nakon što se pomokrio na krevet, glumac David Hasselhoff u vidno se alkoholiziranom stanju obrušio na svojeg pomocnika Joa Townleyja, a nakon što je on pozvao lijecnika, nekadašnja zvijezda "Spasilacke službe" napala je i nesretnog doktora Paula Ettingera. Nocne more djelatnicima hotela nedavno su zadali i glumac Randy Quaid i njegova supruga Evi. Njih su dvoje prije nekoliko tjedana uhiceni u Teksasu nakon što su, po tko zna koji put, "zaboravili" platiti poprilicno visok hotelski racun. Celebrityja, kojima bi mnogi upravitelji najradije zabranili ulazak u svoje hotele, cini se kao da je svakim danom sve više. No, zahtjevni, bolje receno ozloglašeni slavni gosti nisu nikakva novost.



Od dana kad je Keith Moon iz grupe "The Who" kroz prozor svoje sobe u hotelski bazen bacio televizor, "razvaljivanje" hotela postalo je sastavnim dijelom rokerskog "folklora" koji su prihvatili i drugi celebrityji. Hiperaktivni britanski bubnjar bio je prava nocna mora za sve hotelske upravitelje. Medu njegove slavne destruktivne nepodopštine spada sve, od gadanja tortama, aktiviranja aparata za gašenje požara do "bombardiranja" kupaonice i legendarnog upadanja automobilom u hotelski bazen, što je za posljedicu imalo doživotnu zabranu ulaska clanova "The Who" u sve svjetske podružnice Holiday Inna.

"Mislim da su rockeri iz 60-ih u njemu pronašli uzor za svoje ponašanje", kaže Peter Frank, glavni urednik portala Conceirge.com koji je svojevremeno objavio listu najgorih hotelskih gostiju na svijetu.

Amy Winehouse medu najnepoželjnijima

Jedna od rockerica, doduše ne iz 1960-ih, koja je naslijedila njegov "stil", je i Courtney Love koja je tijekom proslave svojeg 43. rodendana u potpunosti demolirala sobu londonskog hotela Covent Garden. Medu slavnim facama reputaciju jednog od najgorih hotelskih gostiju ima kontroverzna britanska pjevacica Amy Winehouse.



"Ona je poznata po tome da sobu uvijek ostavi u nezamislivom neredu. Jednom je spremacica u njezinoj sobi pronašla pod u potpunosti prekriven smecem i cigaretama. Posvuda je bilo prljavog donjeg rublja. Obojila je kosu u kadi pa je kada bila sva crna. U hotelu u St. Luciji gosti su prijavili da iz njezine sobe dolazi cudan miris, a taman se bila vratila s odvikavanja. U Njemackoj je jednom bacila tanjur pun tjestenine bolognese u zid. Snoop Dog, koji se slucajno tamo zatekao, bio je prestravljen njenim ponašanjem", prisjeca se Frank.

Hotelskim upraviteljima diže se kosa na glavi i kad se spomene Mariah Carey, poznata po svojim nevjerojatnim zahtjevima i popisima stvari i usluga koje je moraju cekati u hotelskoj sobi. Slicno se ponaša i Nicole Kidman koja, doduše, nije ništa uništila, ali je zato djelatnicima jednog hotela zadala poprilicne muke svojim prohtjevima. Da bi stvar bila gora, oni su ih i ispunili, a ona se tamo nikad nije ni pojavila.



"Neki od celebrityja ne znaju kako se civilizirano ponašati. Postoje odredeni celebrityji koji misle da su iznad zakona i da bi se prema njima trebalo odnositi kao prema polubogovima dok gnjave svojim zahtjevima i nevjerojatnim destruktivnim partijima", kaže Frank.

Za ludiranje u hotelima svojevremeno su se pobrinuli i Russell Crowe i Naomi Campbell. Manekenka nagle naravi i australski oskarovac krivci su za napade telefonom - on je telefonom gadao djelatnicu hotela Mercer u New Yorku, a ona je u hotelskoj sobi telefonom napala svoju pomocnicu Georginu Galanis.

Smrt u hotelskoj sobi
Celebrityji u hotelima nisu samo razbijali. Neki od njih krivci su i za mnogo vece zlocine, primjerice Sid Vicious iz Sex Pistolsa koji je u njujorškom Chelsea Hotelu ubio svoju djevojku Nancy Spungen. Hotelske sobe svjedocile su i smrtima mnogih poznatih osoba, medu kojima je i pjevacica Janis Joplin koja se u Landmark Hotelu predozirala 4. listopada 1970. godine. Jedna od posljednjih slavnih osoba koju je smrt docekala u hotelu zvijezda je serijala "Kung Fu", glumac David Carradine koji je u lipnju ove godine pronaden obješen u sobi Swissotela u Bangkoku. Iako se u pocetku mislilo da je uzrok njegove smrti samoubojstvo, kasnija je istraga pokazala da se radilo o tragicnoj posljedici seksualne seanse.

"Celebrityji puno putuju i odsjedaju u mnogim hotelima; piju, drogiraju se i izvode svoje cudne seksualne igrice jer gdje bi drugdje to radili", objašnjava Peter Frank Carradineov i slicne slucajeve. Dokle god bude razuzdanih celebrityja koji, kad dodu u hotel, kao da potpuno prolupaju, ovakvih i slicnih bizarnih prica o njihovim hotelskim nepodopštinama zasigurno nece nedostajati.


Podijeli: Facebook Twiter