Desetodnevna promocija mesa od boškarina i fuža

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U restoranu Katalyma održana je konferencija za novinare na kojoj su pokretači projekta "Okusi Kanfanar - Taste Kanfanar" predstavili manifestaciju čiji je cilj kroz okuse, mirodije i autohtone plodove predstaviti bogatstvo i atraktivnost istarske kuhinje, ali i najaviti i sva događanja u Kanfanaru koji je lani započe s brendiranjem mjesta kao općine istarskog vola i fuža.

Općina vola i fuža

- Još lani započeli smo s brendiranjem naše općine kao centra, odnosno epicentra istarskog vola i fuža. Dakle, danas je riječ o koraku više, kada se Općina i njena turistička zajednica u suradnji s ugostiteljima odlučila, kroz autohtone proizvode još atraktivnije predstaviti domaćim, ali i stranim turistima kojih je sve više. Inače, poticaj za gastro promociju bila je tradicionalna pučka festa Jakovlja, koja ima za cilj promociju i očuvanja istarskog vola - dobrih divova Istre, rekao je na konferenciji za novinare načelnik Kanfanara Sandro Jurman.

U prvoj gurmanskoj ediciji "Okusi Kanfanar - Taste Kanfanar" sudjeluju restoran Katalyma (Pilkovići) i pizzerija "Allegria", u kojima će se po promotivnim cijenama nuditi meso od boškarina. Konkretno, meni u Katalymi iznosi 120 kuna po osobi a za tu cijenu poslužuje se goveđa juha, carpaccio od boškarina i fuži s boškarinom. U pizzeriji Allegria promovirat će se i nova pizza "Boškarin".

Domaća tjestenina

Promociji Kanfanara i proizvoda od domaćih proizvođača pridružila se i tvornica tjestenine "Klara Marić" koja upravo ove godine slavi svoj 30. rođendan. U to ime, ali i u cilju opravdanja naziva Općine istarskog vola i fuži, vlasnica Klara Marić "izbacila" je i limitiranu kolekciju istarskih fuža koji se, dakako, od 20. do 30. srpnja dok traju Okusi Kanfanara mogu kušati s mesom boškarina. Prema riječima Sandra Jurmana, ova gurmanska akcija bit će tek prva u nizu koje će tijekom godine i vezano za atraktivna događanja u Kanfanaru, Općina i njeni ugostitelji promovirati. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter